392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Popsztárok a Royal Albert Hall 150. születésnapján

10perc.hu
2020. 12. 04.
Popsztárok a Royal Albert Hall 150. születésnapján

Jövőre ünneplik a londoni Royal Albert Hall 150. évfordulóját, és a március 29-i születésnapi koncerten számos híresség, köztük Eric Clapton, Patti Smith és Matthew Bourne is fellép.

A BBC News értesülése szerint a pandémia elleni védekezés szigorú szabályai miatt a Kensington negyedben álló intézményt idén 18 millió fontos (7 milliárd forintos) veszteség érte, továbbá 6,5 millió fontot (2,5 milliárd forintot) kellett visszafizetnie, hogy megtérítse a megvásárolt jegyek árát. Az 1871-ben Viktória királynő által megnyitott intézmény nehéz helyzete ellenére Craig Hassall, a Royal Albert Hall vezérigazgatója leszögezte, hogy a 150. évfordulós megemlékezésre teljes erőbevetéssel készülnek.



A születésnapi gálán többek között Nile Rodgers az eseményre komponált pophimnuszát, valamint David Arnoldnak, több James Bond-film és a Sherlock-tévésorozat zeneszerzőjének új művét is bemutatják az MTI információi szerint. Az előadók között lesz Patti Smith, John Legend, Brian Wilson, Alfie Boe, Eric Clapton és Tinie Tempah. A 150. évfordulót a Királyi Pénzverdében készült 5 fontos emlékérme is megörökíti, továbbá a királynő előszavával készült könyv, amely a Hall történetét mutatja be.

„Amint elkezdi a következő 150 évét, remélem, hogy a Royal Albert Hall továbbra is virágozni fog, és még sok embernek nyílik lehetősége arra, hogy személyes élményeket szerezzen erről a csodálatos épületről” - fogalmazott II. Erzsébet.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek