392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Picasso-portré 55 millió dollárért?

10perc.hu
2021. 04. 07.
Picasso-portré 55 millió dollárért?

Az árverésre bocsájtott kép egyike annak a Marie-Thérese-t ábrázoló portrésorozatnak, amelyet legutóbb egy 2017-18-as kiállításon mutattak be a londoni Tate Modernben és a párizsi Picasso Múzeumban.

Igazi árverési csemegéről számolt be az Artnet.com művészeti portál. Ugyanis New Yorkban kalapács alá kerül Pablo Picasso egy monumentális női portréja, amelynek leütési ára elérheti az 55 millió dollárt is. Ha sikerül eladni a páratlan értékű műkincset, az a portál szerint a műkincspiac lábadozását jelezheti. A kép egyike annak a Marie-Thérese-t ábrázoló portrésorozatnak, amelyet legutóbb egy 2017-18-as kiállításon mutattak be a londoni Tate Modernben és a párizsi Picasso Múzeumban.



A Femme assise pres d'une fenetre (Marie-Thérese), 30 October 1932 című, 1,5 méterszer 1,14 méteres mű a festő szeretőjét és múzsáját, Marie-Thérese Waltert ábrázolja. A festmény vonzerejét növeli, hogy Picasso normandiai kastélyában készült 1932-ben. A világhírű művész ebben az esztendőben több mint 100 képet festett, közülük sokat Marie-Thérese-ről, csaknem mindig meztelenül vagy majdnem ruhátlanul, alvás vagy pihenés közben.

Az Artnet.com szerint a Christie's május 11-i aukcióján a Picasso-vászon leütési ára jó eséllyel meghaladja bármely más Picasso-műét, amely 2020 folyamán került piacra. Nemrég a Sotheby's is bejelentette egy 50 millió dollárra becsült Basquiat-mű árverését, e két esemény együtt a műkincspiacba vetett bizalom visszatérését jelezheti.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek