EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Olimpiai résztvevő a magyar női kardcsapat!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ez egyben azt jelenti, hogy egyéniben is garantált a maximális hely, azaz három magyar hölgy léphet majd pástra Tokióban. A férfiaknál ugyanez a helyzet.

Fantasztikus eredményt ért el a magyar női kardválogatott: negyedöntőbe jutott a budapesti világkupaversenyen, és ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat indulhat a tokiói olimpián. Az olimpiai részvétel kiharcolásához a legjobb nyolc közé kerülés esetén az kellett, hogy az ukrán együttes ne nyerje meg a mostani, utolsó kvalifikációs világkupát.

Nos, az ukránok nemhogy nem nyerték meg a versenyt, de a 7. helyért vívott találkozón éppen a mieinktől – Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta és Battai Sugár – kaptak ki. Magyar női kardválogatott először szerepelhet nyári játékokon. Ez egyben azt jelenti, hogy egyéniben is garantált a maximális hely, azaz három magyar léphet majd pástra Tokióban.


A Szilágyi Áron vezette csapat - Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás - egész nap fantasztikusan vívott, végül a világbajnok dél-koreaiakat legyőzve bronzérmes lett      Fotó: MTI/Illyés Tibor


A férfi válogatott – amely már korábban kiharcolta az olimpiai részvétel jogát – bronzérmet nyert a budapesti világkupaversenyen. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat egész nap fantasztikusan vívott, és az elődöntő kivételével valamennyi találkozójukat megnyerték. A bronzmeccsen azzal a Dél-Koreával vívtak, akiktől legutóbb, a 2019-es budapesti vb döntőjében egy tussal kikaptak, ám ezúttal Szilágyi Áron vezetésével a magyarok 45-40-re győztek.