392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia: a remények napja következik – hétfői menetrend

10perc.hu
2021. 08. 01.
Olimpia: a remények napja következik – hétfői menetrend

Noha érmet ezen a napon nem nyerhetünk, de dobogóra esélyes sportolóink közül birkózóink, kajakosaink és kenusaink is elkezdik a szereplésüket Tokióban. Ugyanakkor jön a mindent eldöntő mérkőzése férfi vízilabdázóinknak és női kézilabdázóinknak.

ATLÉTIKA

Ha a múltat vesszük alapul, akkor a kalapácsvetés az egyik legsikeresebb magyar versenyszám atlétikában. Azonban a múltból nem lehet megélni… Viszont Halász Bence vb-, és Eb-bronzérmes atlétánk nem egyszer kijelentette, csalódna, ha érem nélkül távozna az olimpiáról. És a tokiói dobogó felé hétfőn teheti meg az első lépést az Olimpiai Stadionban.
2.00: férfi kalapácsvetés, selejtező, A csoport (Halász Bence)


BIRKÓZÁS

A világ- és Európa-bajnoki címvédő Lőrincz Tamás (77 kg) marokkói, míg Szőke Alex (97 kg) cseh rivális ellen, egyformán a nyolcaddöntőben kezdi meg szereplését hétfőn a tokiói olimpia birkózóversenyén. Bízzunk benne, hogy kedden, az éremcsaták idején is érdekeltek lesznek mindketten.


Lőrincz Tamás az aranyéremért utazott Tokióba      Fotó: Magyar Birkózó Szövetség


4.30: férfi kötöttfogás 77 kg, nyolcaddöntő: Lőrincz Tamás-Ajt Uagram(marokkói) és kötöttfogás 97 kg, nyolcaddöntő: Szőke Alex-Artur Omarov cseh; negyeddöntő
11.15: férfi kötöttfogás 77 kg és 97 kg elődöntő


KAJAK-KENU

A hagyományosan magyar sikersportág, amelytől a közvélemény a legtöbb érmet reméli, hétfőn hajnalban kezdődik el. Vélhetően valamennyi magyar – köztük az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta – sikerrel veszi ezt a napot.
2.30: előfutamok
2.37: női K-1 200 m (Lucz Dóra)
2.44: női K-1 200 m (Kárász Anna)
3.05: férfi C-2 1000 m (Adolf Balázs, Fejes Dániel)
3.29: férfi K-1 1000 m (Kopasz Bálint)
3.53: férfi K-1 1000 m (Varga Ádám)
4.08: női K-2 500 m (Kozák Danuta, Bodonyi Dóra)
4.22: női K-2 500 m (Csipes Tamara, Medveczky Erika)
4.45: reményfutamok


KÉZILABDA

A magyarok a csoportkör hétfői, utolsó fordulójában a B csoportot vezető és már biztosan továbbjutó svédekkel játszanak. Ahhoz, hogy Elek Gábor csapata negyeddöntős legyen, meg kell vernie Svédországot, miközben a spanyoloknak veszíteniük kell az oroszokkal szemben, a francia-brazil összecsapás pedig nem végződhet döntetlenre.
9.15: női csoportmérkőzés, B csoport: Magyarország-Svédország


Péni István utolsó esélye, hogy érmet nyerjen a tokiói olimpián    Fotó: Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám


SPORTLÖVÉSZET

Az Aszaka Lőtéren az utolsó esély mutatkozik arra, hogy ismét magyar résztvevője legyen egy döntőnek, netán megszülessen az annyira remélt érem.
4.30: férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett (Pekler Zalán, Péni István), alapverseny
9.50: DÖNTŐ

VÍZILABDA

A világbajnok olaszok ellen az Eb-győztes magyar válogatott akár a csoportelsőséget is megszerezheti a Tacumi Vízilabdaközpont. És akkor ki fog emlékezni a görögök elleni vereségre a nyitókörben.
3.00: férfi csoportmérkőzés, A csoport: Magyarország-Olaszország


A magyar férfi vízilabda válogatott olaszok ellen a csoportelsőséget is megszerezhetik     Fotó: Magyarock - Olympic Team Hungary/Szalmás Péter

Főkép forrása:
Magyarock - Olympic Team Hungary/Szalmás Péter

További cikkek