392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia: örömök és csalódások – reggeli összefoglaló

10perc.hu
2021. 07. 27.
Olimpia: örömök és csalódások – reggeli összefoglaló

A keddi nap eddig felemás eredményeket hozott magyar szempontból: amíg úszóink bejutottak a döntőbe, Berecz Zsombor egy második hellyel nyitott vitorlázásban, addig női kézilabdázóink másodszor is kikaptak és dzsúdósaink is hamar kiestek.

Aki ma hajnalban már felkelt és a televízió előtt szurkolt a magyar sportolóknak, hogy minél jobb eredményt érjenek el a keddi versenynapon, azok először a triatlonos Bragmayer Zsanettnek tapsolhattak, aki az olimpiák legjobb magyar eredményével végül a 12. helyen zárt, míg a másik induló, Kovács Zsófia nem tudta befejezni a versenyt.

Sajnos hamar kiderült, hogy cselgáncsban ezen a napon sem szerepelnek eredményesen a magyarok. A hölgyek 63 kg-os mezőnyében Özbas Szofi egy szép győzelmet követően kikapott, míg a kétszeres Eb-bronzérmes Ungvári Attila a 81 kilósok között már az első meccsén alulmaradt, így mindketten kiestek.



Sajnos női kézilabdázóink már másodszor szenvedtek vereséget, így nagyon közel kerültek a kieséshez. Az olimpia előtt kétszer is legyőzte Elek Gábor csapata Brazíliát, ám ezúttal nagyon simán, 33-27-re kikapott dél-amerikai riválisától. „Szégyellem magam, borzasztóan csalódott vagyok” – fogalmazott a meccs után Elek Gábor szövetségi kapitány.

Tollaslabdázóink számára is befejeződött az olimpia, ám amíg Krausz Gergely második meccsét is elveszítve esett ki, addig a nők között induló Sárosi Laura sérülés miatt visszalépett, így számára is befejeződtek a tokiói játékok.

A hetedik helyen végzett a Mészáros Eszter, Péni István kettős a légpuskások vegyescsapat-versenyében. A játékokon most bemutatkozó számban a magyar duó 627,9 körös eredménnyel a nyolcadik helyen került be a középdöntőbe, ahol 414,6 körös teljesítménye nem volt elég a legjobb négy közé jutáshoz. Ahhoz, hogy éremért lőhessenek, a magyaroknak 417,1 körre lett volna szükségük.



Két magyar vitorlázó, a Finndingiben szereplő Berecz Zsombor és a Laser Radialban induló Érdi Mária is másodikként zárta keddi első futamát a tokiói olimpián. A világ- és Európa-bajnok Berecz - akit egy török rivális előzött meg - ezzel mutatkozott be a japán fővárosban. A korosztályos világ- és Európa-bajnok Érdi hat futam után a 14. helyen áll. Laser Standardban Vadnai Benjamin 15., majd a 16. lett keddi futamaiban, öt futam után összesítésben a 16. helyen áll.

Az úszóink viszont mindhárman bejutottak a szerda hajnali döntőbe, igaz, más és más előjelekkel. Hosszú Katinka a 400 méteres vegyesen elért 5. helye után a 200 vegyesen csupán ötödik lett a futamában, ám ideje alapján hetedikként bejutott a döntőbe. A továbbjutás ellenére nem ment végig a vegyeszóna kanyargós útvonalán, kibújt a kordonok közül, levágta az utat, majd dühösen és csalódottan összepakolta a holmijait és távozott.



A 200 m férfi pillangó középdöntőjében aztán végre volt okunk maradéktalanul örülni. A szám jelenlegi legjobbja – világ-, és Európa-bajnok, világcsúcstartó – Milák Kristóf két tizeddel maradt csak el az olimpiai rekordtól, de így is két testhosszal nyerte a saját futamát, ezzel messze a legjobb idővel lett döntős.

A szám korábbi olimpiai bronzérmese, Kenderesi Tamás is alaposan odatette magát, és a világ leggyorsabb utolsó 50 méterével rendelkező magyar – 150 méter után még utolsó volt, ám óriási hajrával második lett – összesítésben az 5. időt érte el, azaz holnap hajnalban akár két magyar érem is születhet ebben a számban.

Főkép forrása:
Magyarock - Olympic Team Hungary/Molnár Ádám

További cikkek