392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Olimpia: ezüstös szerda Lőrinczéknél, elődöntőben a férfi pólósok – napi összefoglaló

10perc.hu
2021. 08. 04.
Olimpia: ezüstös szerda Lőrinczéknél, elődöntőben a férfi pólósok – napi összefoglaló

A nagy álom nem jött össze, és Lőrincz Viktor elveszítve a kötöttfogásúak 87 kilós fináléját, így bátyja, az olimpiai aranyat nyerő Tamás után ezüstérmesen zárt Tokióban. A férfi vízilabda-válogatott csodás játékkal nagyon megverte a horvátokat, így bejutottak az elődöntőbe, ahol visszavághatnak a görögöknek.

Lőrincz Viktor elvesztette a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának szerdai döntőjét a tokiói olimpián, így bátyja, Tamás keddi aranyérme után ő ezüstöt nyert. Pedig a BHSE 31 éves versenyzőjének volt miért törlesztenie a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyuk ellen, mivel a legutóbbi, 2019-es vb fináléjában kikapott a súlycsoport ászától, aki Rióban ezüstérmes volt.

Sajnos ezúttal elmaradt a visszavágás, ugyanis az első három perc után hiába vezetett Lőrincz Viktor, szünet után az ukrán két pörgetéssel 5-1-es előnyre tett szert. A hátralévő másfél percben a híresen jó kondícióval rendelkező Lőrincz hiába hajtott, nem tudott akciót csinálni a megingathatatlannak tűnő Belenyukon, így továbbra is nyeretlen maradt ellene.



„Szerettem volna nyerni, úgyhogy most csalódott vagyok, holnap nyilván már másképp fogom érezni. Az volt a taktika, hogy állásból elfárasztom, s készültem a lenti támadásaira, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült kivédekezni. Rióból ötödikként jöttem haza, azóta azért dolgoztam, hogy itt, Tokióban érmet szerezzek. Azért jó érzés, hogy ez sikerült, s persze az is, hogy Tomi nyert. A vége nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de örülök, hogy hazavihetem az ezüstérmet a kislányomnak” – fogalmazott az M4 Sportnak a BHSE 31 éves kiválósága.

A magyar birkózóválogatott tehát egy arany- és egy ezüstéremnél, valamint egy ötödik helynél jár Tokióban, a vb-3. Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) pénteken és szombaton javíthat tovább a már így is nagyszerű mérlegen, súlycsoportja sorsolására csütörtökön kerül sor.

Noha sokan féltették a magyar férfi vízilabda-válogatottat a negyeddöntő előtt, mondván, nagyon erős a horvát válogatott, ám a mieink a hét gólt dobó Manhercz Krisztián, valamint a bravúrt bravúrra halmozó Nagy Viktor vezetésével 15-11-re legyőzték Horvátországot.

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese négyből három negyedet megnyerve megérdemelt diadalt aratott, így a magyarok a döntőbe jutásért pénteken, közép-európai idő szerint 8.30 órakor a görögökkel találkoznak, akiknek visszavághatnak az első fordulóban elszenvedett 10-9-es vereségért.



„Öt évet vártunk erre a meccsre, mert Rióban nem tudtuk sikerrel venni a negyeddöntőt, és nagyon örülök, hogy most győztünk" - nyilatkozta az MTI-nek Manhercz, aki szerint az egész csapatot ki kell emelni, mert mindenki hozzátette a maga részét, és ebből a mérkőzésből a hátralévő napokra bőven tudnak erőt meríteni. Nagy Viktor úgy vélte, az olimpiai torna első szakaszában jónéhány játékosnál voltak kétségek, de büszke a csapatra, amiért így össze tudta rakni a játékát, ami nagyon szép, fegyelmezett és alázatos vízilabda volt.

Märcz Tamás azt mondta, hogy egy borzasztó jó ellenfelet győztek le, amely a támadásaival végig gondokat okozott. „A fiúk megmutatták, hogy tudnak nyerni és nagyon összeszedett volt a játékunk" - fogalmazott a kapitány, aki az elődöntős riválisról, a görög válogatottról annyit mondott: "talán a legintelligensebb és legtudatosabb játékot játssza, ezért nagyon nehéz lesz ellene".

Sajnos továbbra sem megy a hétpróbázó Krizsán Xéniának, aki az első nap után a 19. helyen áll a tokiói olimpián. Az idei fedett pályás Európa-bajnokságon bronzérmes versenyző négy szám után a 19. helyen várja a holnapi folytatást, 3611 ponttal. „Életem legrosszabb versenyét csinálom, csak a miértet nem értem" - nyilatkozott az MTK atlétája az MTI-nek. - "Kiadom magamból a 120 százalékot, és nem jön az eredmény."

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek