393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ökölvívóként akar ott lenni a párizsi olimpián a világbajnok kick-boxos

10perc.hu
2023. 02. 24.
Ökölvívóként akar ott lenni a párizsi olimpián a világbajnok kick-boxos

Veres Roland csupán két éve foglalkozik ökölvívással, ennek ellenére tavaly már bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon.

A párizsi olimpiai részvételre a magyar ökölvívók közül Veres Roland az egyik legesélyesebb. A korábbi ötszörös kick-box világbajnok csupán két éve foglalkozik ökölvívással, ennek ellenére tavaly már Eb-bronzérmet nyert, és eltökélt célja, hogy a nyári Európa Játékokon súlycsoportjában bejusson a legjobb négybe, ezzel megváltsa a repülőjegyét a 2024-es ötkarikás játékokra.

A februári rangos Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen ugyan vitatható pontozással kikapott üzbég ellenfelétől, így nem lett érmes, de ez sem szegte Veres Roland kedvét. Úgy érzi, hogy amennyiben sikerül az által eltervezett felkészülést – a Magyar Ökölvívó Szövetség segítségével – megvalósítani, akkor képes lehet kivívni a párizsi kvalifikációt.

„Tavasszal világbajnokság lesz, utána pedig az Európa Játékok Lengyelországban, ahol a legjobb négybe kellene bekerülnöm az 57 kg-os súlycsoportban. Tavaly az Európa-bajnokságon a 60 kg-ban ez sikerült, és azt a fiút, aki 57-ben nyert, már kétszer vertem. Úgyhogy miért ne sikerülhetne megint érmet szerezni, sőt, mivel még magyar bokszoló nem nyert Európa Játékokat, azt szeretném, hogy én legyek az első. Előtte pedig lesz még a világbajnokság Taskentben, amelyen szintén jól akarok szerepelni" – közölte magabiztosan Veres Roland.

Főkép forrása:
MKBSZ

További cikkek