EUR: 380,98 Ft
USD: 350,39 Ft
CHF: 382,48 Ft
GBP: 432,87 Ft
RON: 76,97 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Női kézi-eb: jó játékkal is képtelen nyerni a magyar válogatott - ezúttal a dánoktól kaptunk ki

Sport
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar női kézilabda-válogatott 29-27-re kikapott Dániától az Európa-bajnokság középdöntőjének első játéknapján.

A csoportmeccseken látott forma alapján szinte senki sem adott volna egy fillért sem azért, hogy a magyar női kézilabda-válogatott akár pontot szerezhet a középdöntőben. Aztán mégis majdnem sikerült, mégpedig a világbajnoki bronzérmes Dánia ellen.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata ugyanis az utolsó percekig vezetett a dánok ellen, öröm volt nézni Klujberék játékát, bátran, felszabadultan kézilabdáztak a magyarok. Az 51. percben vezetett először két találattal a csapat, és úgy tűnt akkor, a kontinensviadal legnagyobb meglepetését arathatja a válogatott.

A meccs az 54. percben vett fordulatot, amikor a magyarok a háromgólos különbségért támadhattak, de nem jártak sikerrel, a skandinávok pedig javuló védekezésükre alapozva 5-1-es sorozattal zárták a találkozót, azaz a magyar női kézilabda-válogatott 29-27-re kikapott Dániától, és továbbra is pont nélkül áll.


A vb-bronzérmes dánok az utolsó percekben fordítottak a jól játszó magyarok ellen     Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint játékosai fizikálisan elfogytak a mérkőzés hajrájára, ezért kaptak ki. „Többségében sikerült megvalósítani a tervezett taktikát, talán a meccs tempója is kedvezett nekünk. A norvégok sokkal gyorsabban játszottak ellenünk tegnapelőtt" - nyilatkozott a lefújás után a szakvezető.

Hozzátette, már nagyon nem volt oxigén, a labda nélküli mozgások elmaradtak. Sok volt az egy-egyezés. Ennek ellenére matematikai esélye még van a csoport negyedik helyének megszerzésére, ami a magyar szövetség által célként meghatározott nyolc közé kerüléshez kell.

A magyarok szombaton szabadnaposak lesznek, majd hétfőn 20.30-tól Svédország, szerdán 15.30-tól pedig a társházigazda Szlovénia lesz az ellenfelük.