395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Női kézi-eb: jó játékkal is képtelen nyerni a magyar válogatott - ezúttal a dánoktól kaptunk ki

10perc.hu
2022. 11. 10.

A magyar női kézilabda-válogatott 29-27-re kikapott Dániától az Európa-bajnokság középdöntőjének első játéknapján.

A csoportmeccseken látott forma alapján szinte senki sem adott volna egy fillért sem azért, hogy a magyar női kézilabda-válogatott akár pontot szerezhet a középdöntőben. Aztán mégis majdnem sikerült, mégpedig a világbajnoki bronzérmes Dánia ellen.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata ugyanis az utolsó percekig vezetett a dánok ellen, öröm volt nézni Klujberék játékát, bátran, felszabadultan kézilabdáztak a magyarok. Az 51. percben vezetett először két találattal a csapat, és úgy tűnt akkor, a kontinensviadal legnagyobb meglepetését arathatja a válogatott.

A meccs az 54. percben vett fordulatot, amikor a magyarok a háromgólos különbségért támadhattak, de nem jártak sikerrel, a skandinávok pedig javuló védekezésükre alapozva 5-1-es sorozattal zárták a találkozót, azaz a magyar női kézilabda-válogatott 29-27-re kikapott Dániától, és továbbra is pont nélkül áll.



Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint játékosai fizikálisan elfogytak a mérkőzés hajrájára, ezért kaptak ki. „Többségében sikerült megvalósítani a tervezett taktikát, talán a meccs tempója is kedvezett nekünk. A norvégok sokkal gyorsabban játszottak ellenünk tegnapelőtt" - nyilatkozott a lefújás után a szakvezető.

Hozzátette, már nagyon nem volt oxigén, a labda nélküli mozgások elmaradtak. Sok volt az egy-egyezés. Ennek ellenére matematikai esélye még van a csoport negyedik helyének megszerzésére, ami a magyar szövetség által célként meghatározott nyolc közé kerüléshez kell.

A magyarok szombaton szabadnaposak lesznek, majd hétfőn 20.30-tól Svédország, szerdán 15.30-tól pedig a társházigazda Szlovénia lesz az ellenfelük.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt

További cikkek