392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Női kézi-eb: az újabb vereség után már biztos, hogy álom maradt a magyaroknak a legjobb nyolc

10perc.hu
2022. 11. 14.
Női kézi-eb: az újabb vereség után már biztos, hogy álom maradt a magyaroknak a legjobb nyolc

A magyar női kézilabda-válogatott 30-25-re kikapott Svédországtól az Európa-bajnoki középdöntő ljubljanai csoportjának harmadik játéknapján.

Noha a hurráoptimizmus és a valóságtól való teljes elrugaszkodás még láttatott esélyt arra, hogy a magyar női kézilabda-válogatott bejusson a legjobb nyolc közé. Oda, amit a hazai szövetség elvárt, célként megjelölt a kontinensviadal előtt. Mára viszont eldőlt, hogy a 11. vagy a 12. helyen zárja majd a csapat a tornát.

Ugyanis válogatottunk 30-25-re kikapott Svédországtól az Európa-bajnoki középdöntő ljubljanai csoportjának harmadik játéknapján, így a középdöntőben továbbra is pont nélkül áll. Az utolsó fordulóban, szerdán 15.30-tól a társházigazda Szlovénia lesz az ellenfelük.

A két csapat harmincadik egymás elleni mérkőzésén húsz magyar győzelem és négy döntetlen mellett hatodszor nyertek a svédek. És valljuk meg őszintén, a huszonegyedik magyar sikerre esélyünk sem volt.

A csoport állása: 1. (és elődöntős) Norvégia 8 pont, 2. Dánia 6, 3. Svédország 4 (111-99), 4. Szlovénia 4 (99-103), 5. Horvátország 2, 6. Magyarország 0. Az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt

További cikkek