393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Nincs végrehajtás az egy éve elhunyt Csollány Szilveszter családja ellen

10perc.hu
2023. 01. 10.
Nincs végrehajtás az egy éve elhunyt Csollány Szilveszter családja ellen

Az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok tornász özvegye a sportoló halála óta havonta 745 960 Ft összegű özvegyi járadékra jogosult, és ezt az összeget a fiatalabb közös gyermekük 18. életévének betöltéséig fogja kapni.

Noha bizonyos sajtóhírek arról szóltak, hogy nemcsak nehéz helyzetben van az egy éve koronavírus következtében elhunyt Csollány Szilveszter családja, hanem a soproni otthonukra felvett hitel nem törlesztése miatt még végrehajtás is indult ellenük. Nos, mint az mára kiderült, az utóbbiról szó sincs.

Ugyanakkor az tény, hogy helyesnek bizonyult a Blikk információja, a néhai olimpiai bajnok és felesége 189 394 svájci frankos banki hitelt vettek fel soproni családi házukra, ami mai árfolyamon mintegy 76 millió forint – plusz járulékai – tartozást jelenthet. Az özvegy ráadásul a hitel törlesztése mellett egyedül nevel két tinédzser lányukat is. Ezért házuk tetemes lakáshitelét nem tudta törleszteni.

Csollány Judit a Telex információja szerint a Magyar Torna Szövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is segítséget kért. A szövetség elnöke, Magyar Zoltán azt nyilatkozta, bár átérzik az özvegy gondját, nem tudnak segíteni, a szövetségnek ugyanis tavaly éppen csak sikerült nullára kijönnie.


Az özvegy jogosult az olimpiai arany- és bronzérem után járó életjáradékra     Fotó: MTI/MTVA


Ám a Magyar Olimpiai Bizottság a család segítségére sietett, és a MOB, valamint az özvegy közös közleményt adott ki, amiben leírták, „a jogászokkal és a családdal történt egyeztetést követően ugyanakkor azt az információt kaptuk, hogy nincs folyamatban végrehajtás, a követelés rendezésére minden lehetőség adott.”

Ráadásul az özvegy jogosult az olimpiai arany- és bronzérem után járó életjáradékra. A Honvédelmi Minisztérium a pontos összeget és annak fizetési lejártát is megnevezte.

„Csollány Judit – a sportoló halála óta – havonta 745 960 Ft összegű özvegyi járadékra jogosult. Ezt az összeget a fiatalabb közös gyermekük 18. életévének betöltéséig fogja kapni. Csollány Judit ezt követően is jogosult lesz özvegyi járadékra, amely összegének megállapítására a fenti dátumot követően fog sor kerülni” – olvasható a HM válaszában.

Főkép forrása:
TV2

További cikkek