EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Népszerű a sztárcsapatok körében a Puskás Aréna

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: 10perc.hu

Az új budapesti stadionban rendezett mindhárom nemzetközi kupamérkőzésnek – két Bajnokok Ligája és egy Európa-liga találkozó – pozitív visszhangja volt és további meccsekre lehet számítani a Puskás Arénában.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az M4 Sport csütörtök reggeli Sporthíradójában kijelentette, hogy Budapest kicsit az európai labdarúgás fővárosa lett az utóbbi időszakban, hisz jelentős mérkőzéseknek adott helyszínt, olyan topcsapatok érkeztek a Puskás Arénába, mint a Liverpool, a Tottenham, vagy tegnap a Manchester City. A három meccs megrendezéséhez jó ajánlólevél volt a tavaly szeptemberi európai Szuperkupa-mérkőzés, mely után az UEFA jó szívvel ajánlotta fel a budapesti lehetőséget azoknak a csapatoknak, melyek a saját pályájukon nem tudják fogadni riválisaikat.


Ruben Dias, a Manchester City és Lars Stindl, a Borussia Mönchengladbach játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésen Budapesten    Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt 


„Azt gondolom, hogy lesznek még mérkőzések Budapesten" - jegyezte meg a szóvivő, aki azt is elárulta, hogy március 10-én női Bajnokok Ligája-meccsre kerül sor Magyarországon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár a topcsapatok, akár bármelyik európai csapat szívesen választja, vagy választhatja Magyarországot, mi pedig szívesen látjuk őket. Az pedig felemelő érzés, amikor ezek a legendás edzők úgy nyilatkoznak, hogy remekül érezték magukat Magyarországon, kiválóak voltak a körülmények” – jelentette ki a szövetség szóvivője.