EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Nemcsak a börtönből, de Nagy-Britanniából is kivágták Boris Beckert

Sport
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Ian Stephen

A hatszoros német Grand Slam-tornagyőztest a brit csődeljárási törvény megsértése miatt áprilisban ítélte egy londoni bíróság két és fél év szabadságvesztésre.

Szabadlábra helyezték a brit hatóságok a mai nap Boris Becker egykori teniszcsillagot. A kedvezmény ára az, hogy távoznia kell Nagy-Britanniából is. A brit belügyminisztérium szóvivője ezt azzal indokolta, hogy minden külföldi állampolgár, akit bűncselekmény miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélnek Nagy-Britanniában, szabadulása után kitoloncolható az országból.

Az 55 esztendős, négygyermekes volt teniszsztár ellen az angol-walesi ügyészség húsz vádpontban kezdeményezett büntetőeljárást. Ugyanakkor a londoni Southwark kerület koronabíróságának esküdtszéke végül három vádpontban állapította meg a bűnösségét.

A hatszoros német Grand Slam-tornagyőztest áprilisban ítélte egy londoni bíróság két és fél év szabadságvesztésre, azon a címen, hogy szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adósságkötelezettségeinek behajtását, és ezzel megsértette a brit csődeljárási törvényt.