392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nemcsak az autókra, de már a biciklikre és a rollerekre is ajánlott a téli gumi

10perc.hu
2022. 11. 30.
Nemcsak az autókra, de már a biciklikre és a rollerekre is ajánlott a téli gumi

A kormányra szerelhető indexet távirányítóval aktiválhatja a biciklis, és anélkül jelezhető velük a kanyarodás, hogy a felhasználó akár csak egy kézzel elengedné a kormányt.

Mivel a mikromobilitási eszközök használata télen is előnyös, a Jövő Mobilitása Szövetség szerint a kerékpárral és rollerrel közlekedők a csúszós aszfalton használjanak téli gumit, illetve figyeljenek oda az akkumulátorok megfelelő töltésére. Ugyancsak fontos a bicikli rendszeres karbantartása, tisztítása, olajozása, a sárhányó felszerelése.

A téli gumikra az útviszonyok megváltozása miatt van szükség, mert a csúszós aszfalton a legjobb gumikkal is óvatosan kell közlekedni. Míg nyáron a könnyebb gurulás miatt érdemes keményebbre fújni a gumikat, télen kevesebb is elegendő, mert a laposabb gumi jobban tapad az úton.

Az első-hátsó világítás is elengedhetetlen, sőt kötelező, s mivel a borongós őszi-téli időben sokszor napközben is szükség van arra, hogy jól látszódjon a közlekedő. A szakértők a fényvisszaverő öltözék használatát is ajánlják.


Az elektromos roller teljesítménye hidegben lecsökken, a tömör gumik a nedves úton még csúszósabbak lesznek     Fotó: Pixabay


Akárcsak az index használatát, amelyet a kormányra szerelhető távirányítóval aktiválhatja a biciklis, és anélkül jelezhető velük a kanyarodás, hogy a felhasználó akár csak egy kézzel elengedné a kormányt. Télen, az autókhoz hasonlóan, a biciklivel is nagyobb követési távolságot kell tartani a csúszós úton.

Az elektromos rolleren nemcsak a közlekedőt kell védeni megfelelő ruházattal, hanem az akkumulátort is az extrém hidegtől, és számítani kell arra, hogy a roller teljesítménye hidegben lecsökken, kisebb lesz a hatótáv, és a tömör gumik hidegben és nedves úton még csúszósabbak lesznek.

Az elektromos kerékpároknál is érdemes odafigyelni az akkumulátor védelmére: a legfontosabb, hogy a töltöttsége ne menjen 20 százalék alá, illetve a nulla Celsius fok alatti hőmérsékleten ne parkolják huzamosabb ideig kültéren.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek