392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

„Nem tudom, mikor alszanak ki a fények, mi vár a túloldalon…” – elhunyt az olasz csatárlegenda, Gianluca Vialli

10perc.hu
2023. 01. 06.
„Nem tudom, mikor alszanak ki a fények, mi vár a túloldalon…” – elhunyt az olasz csatárlegenda, Gianluca Vialli

A hasnyálmirigyrákot másodszorra már nem tudta legyőzni az 58 éves világbajnoki bronzérmes olasz labdarúgó és kiváló edző.

Újabb legenda távozott el a labdarúgás világából. Gianluca Vialli szervezete feladta a küzdelmet a gyilkos kórral szemben. A hasnyálmirigyrákot másodszorra már nem tudta legyőzni az 58 éves világbajnoki bronzérmes olasz labdarúgó és kiváló edző.

„Félek a haláltól. Nem tudom, mikor alszanak ki a fények, vagy mi vár a túloldalon. De egy kicsit izgatott is vagyok, hogy megtudhatom… A lecke, amit megtanultam? Egyszer megértjük az élet fontosságát, azoknak a dolgoknak, amikért igazán érdemes küzdeni, szeretni. Legkésőbb akkor, ha rájövünk, hogy el fogjuk veszíteni őket. Vagy már el is veszítettük…” – ezek voltak a már haldokló Vialli utolsó nyilatkozatának legfontosabb mondatai.

Az nso.hu megemlékezésében megírta, a legendás csatárt először 2017-ben diagnosztizálták hasnyálmirigyrákkal, de egy évvel később gyógyultnak nyilvánították. Tavaly azonban bejelentette, hogy a kór ismét megtámadta szervezetét, s ugyan munkáját folytatta az olasz válogatott szakmai stábjában – mellyel végül Európa-bajnoki címet szerzett –, december közepén a kezelések miatt távozni kényszerült.

A játékosként korábban 59-szeres válogatott csatár ugyanabba a londoni kórházba feküdt be, ahol korábban is sikerrel kezelték. Ám kiderült, ezúttal nagyobb a baj, mint azt gondolni lehetett… A terápia ezúttal már nem volt sikeres, s Vialli szervezete január 6-án feladta a gyilkos kór elleni harcot.

Főkép forrása:
DPPI Media/Sebastian Frej

További cikkek