EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Négyből négy – szárnyalnak férfi kéziseink

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MKSZ

Az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokságon a középdöntő első meccsét is megnyerte a magyar válogatott, így továbbra is száz százalékos teljesítménnyel vezeti a csoportját.

Úgy tűnik, igencsak sikerült felkészülnie az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokságra a magyar válogatottnak. Ahogy arról korábban beszámoltunk, veretlenül, három győzelemmel jutottak tovább a középdöntőbe, ahol ahhoz az első két helyen kell végeznie Gulyás István fiainak, hogy teljesüljön a kitűzött céljuk, és bejussanak a negyeddöntőbe.

Nos, megtette efelé az első lépést a csapat, ugyanis az első középdöntős meccsükön egészen simán, 29-23-ra legyőzték Brazíliát, és ezzel továbbra is száz százalékos teljesítménnyel – négy meccs, négy győzelem – vezetik a csoportjukat. A következő ellenfél szombaton 18 órától a lengyel válogatott lesz, és egy esetleges újabb győzelemmel a spanyolok elleni találkozó – hétfőn 18 óra – eredményétől függetlenül már negyeddöntős lenne a magyar férfi kézilabda-válogatott.


A meccs legjobbja természetesen a majd 60 százalékos hatékonysággal védő Mikler Roland lett    Fotó: MKSZ


A magyar együttesnek mindkét félidőben volt egy kisebb hullámvölgye, ettől eltekintve azonban remekül védekezett, Mikler Roland pedig nagyszerűen védett – a védési hatékonysága 60 százalék (!) körül volt –, így a kihagyott lövőhelyzetek ellenére magabiztos sikerrel zárult a találkozó. A meccs legjobbja természetesen a kapus Mikler lett, a magyarok legeredményesebb játékosának pedig az ötgólos Bánhidi Bence bizonyult.