392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A nagy vesztesből lett a darts királya Michael Smith

10perc.hu
2023. 01. 04.
A nagy vesztesből lett a darts királya Michael Smith

Nyolc nagy döntő elvesztését követően előbb a Grand Slam-et, majd most a vb-címet és a világelsőséget is elnyerte a britek új csillaga.

Szinte tündérmesébe illik, ahogy Michael Smith felült a darts trónjára, miután 7-4-re legyőzte a világbajnokság fináléjában a szakemberek által legnagyobb favoritnak tartott holland Michael van Gerwent. Ugyanis Smith a legnagyobb vesztesnek volt elkönyvelve.

Az új világbajnok nem kevesebb, mint nyolc nagy torna döntőjét bukta el sorozatban – közte két vb-döntőt, illetve a 2022-es Eb-fináléban Ross Smithtől –, ám két hónappal ezelőtt megtört a jég. Előbb a legjobbnak bizonyulva megnyerte a Grand Slam-et, majd tegnap a harmadik vb-döntőjében is győzni tudott.


A Grand Slam megnyerése után Smithnek két célja maradt, a vb-cím és a világelsőség - mára megvan mindkettő    Fotó: DPPI Media/Ian Stephen


Mindennek tetejében immár ő a világelső. Smith Rob Cross óta az első angol világbajnok a PDC-nél, és Phil Taylor óta az első angol világelső. A legenda éppen kilenc éve, 2014 elején csúszott le a ranglista éléről, ahova Smith nem érdemtelenül került. A fináléban megcsinálta a kilenc nyilas kiszállót is.



„Az edzésen egyszer sikerült, de legtöbbször két 180-as kör után elhibáztam az utolsó nyilakat. Mindenképpen akartam egy tökéletes leget" – mondta Smith, aki hozzátette, a Grand Slam megnyerése után két célja maradt, a vb-cím és a világelsőség. Mára megvan mindkettő.

Főkép forrása:
DPPI Media/Ian Stephen

További cikkek