EUR: 391,74 Ft
USD: 364,51 Ft
CHF: 393,21 Ft
GBP: 446,63 Ft
RON: 79,57 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mai névnap:

Nagy magyar sportsiker! Kovács Bálint teljes idényt teljesít az Endurance-világbajnokságon!

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: H-Moto Team

A lengyel Wójcik Racing Team vezetőségét a H-Moto Team versenyzőjének tavalyi, Le Mans-ban nyújtott teljesítménye győzte meg arról, hogy komoly feladatokra is alkalmas a magyar motoros.

Ennél szebb ajándékot vélhetően nem is tudott volna elképzelni Kovács Bálint. A H-Moto Team élversenyzője ugyanis egy teljes szezonra szóló vb-szereplést talált a csapat képletes fenyőfája alatt. Bálintot az a lengyel Wójcik Racing Team szerződtette le a 2022-es Endurance-világbajnokságra, amelynek színeiben tavaly egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott a legendás Le Mans-i 24 óráson:  Bálint a távot Artur Wielebskivel párban teljesítette, ráadásul a kategóriájukban a TOP 10-ben végeztek. Idén tehát minimum három 24 órás (Le Mans, Spa, Bol d’Or), valamint egy nyolcórás vb-futamon (Suzuka) indul majd – még nincs végleges versenynaptár – a H-Moto Team versenyzője.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen a pályafutásom egyik csúcsa lehet a 2022-es szezon. Azt már a tavalyi, Le Mans-i verseny után tudtam, hogy a Wójcik Racing Team szívesen dolgozna velem tovább, hiszen mindenben megtaláltuk a közös hangot, és úgy érzem, nekem is sikerült bizonyítanom. Az első pillanattól kezdve otthon éreztem magam a csapatban, az a profizmus, amivel itt találkoztam, egyszerűen lenyűgöző. Az Endurance-vb-n a világ élmezőnyéhez tartozó motorosok versenyeznek, így igazán ki kell hoznom magamból a maximumot, ha ebben a mezőnyben is eredményes szeretnék lenni. A felkészülésem jól halad, a vállam és a kezem erősítése jól áll, így minden adva lesz ahhoz, hogy éljek ezzel a nagy lehetőséggel” – fogalmazott Kovács Bálint.


Bálint az első pillanattól kezdve otthon érezte magát a csapatban, az a profizmus, amivel itt találkozott, egyszerűen lenyűgözte őt      Fotó: H-Moto Team


A Wójcik Racing Team nem titkolja, a magyar motoros Le Mans-ban nyújtott teljesítménye döntő volt abban, hogy 2022-ben a csapat teljesjogú tagja lesz az Endurance-világbajnokságon.

„Bálint nemcsak tehetségével és gyorsaságával, hanem küzdeni akarásával és elszántságával is nagy benyomást tett ránk Le Mans-ban. A küldetésünk a kezdetektől az, hogy lehetőséget adjunk a fiatal, tehetséges motorosoknak, és lehetővé tegyük számukra, hogy a sorozatban a legmagasabb szinten fejlődjenek. Bálint kétségtelenül Európa egyik legígéretesebb és legizgalmasabb tehetsége, éppen ezért tökéletes tagja lesz a 2022-es szezonban a Wójcik Racing Teamnek” – jelentette ki Grzegorz Wójcik csapatfőnök.


Kovács Bálint tavaly egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott a legendás Le Mans-i 24 óráson    Fotó: H-Moto Team


Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa nagyon büszke a versenyzőjére, hiszen a teljesítményével érdemelte ki ezt a lehetőséget, nem pedig azért, mert befizették őt a lengyel csapatba. Kijelentette, biztos abban, hogy Bálint bizonyítani fogja, megérett a nagy feladatra.

„Bálint az idei Le Mans-i teljesítményével kiharcolta, hogy a lengyel csapat újra bizonyítási lehetőséget biztosítson a számára, ám ezúttal már nem beugróként számolnak vele, hanem a teljes idényre állandó versenyzőként. Komoly siker ez nem csak az ő számára, hanem a magyar gyorsasági motorsportnak is. Óriási fejlődési lehetőség rejlik Bálint számára a következő évben, és hiszem, hogy képes lesz kihozni magából a maximumot” – mondta Kelemen Krisztián.