EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

MLSZ: a lehető legtöbb szurkoló lehessen a Puskás Arénában

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: mlsz.hu

Az UEFA várhatóan pénteken közli, hogy a nyári Európa-bajnokságnak helyet adó 12 város stadionjában mekkora kapacitással számolnak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azt szeretné, hogy a lehető legtöbb szurkoló nézhesse az Európa-bajnoki mérkőzéseket a Puskás Arénában – természetesen a biztonsági és járványügyi előírások maximális betartása mellett. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője hangsúlyozta, az európai szövetség (UEFA) kérésére szerdáig kellett tájékoztatást adni a stadion várható kihasználtságáról a júniusban rajtoló kontinensviadalon.

Az UEFA várhatóan pénteken közli, hogy a 12 rendező város stadionjában mekkora kapacitással számolnak, amelyen legfeljebb április 28-áig lehet még változtatni. Az MLSZ a hivatalos tájékoztatásig nem hozza nyilvánosságra a saját elképzelését, Sipos annyit elárult, a részletekről a jövő héten adnak bővebb tájékoztatást.

A helyszínekről várhatóan az UEFA április 20-ai kongresszusán hoznak végső döntést. A Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek, a magyar válogatott Budapesten fogadja a címvédő portugál és a világbajnok francia csapatot. A csoport negyedik tagja Németország lesz.