EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Messi vagy Mbappé lesz a vb sztárja a szurkolók szerint

Foci-VB
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/Paris Saint-Germains

A Szerencsejáték Zrt felméréséből kiderült, hogy az emberek minimum 43 százaléka figyelemmel követi majd a katari labdarúgó-világbajnokság eseményeit.

A katari világbajnokság vasárnap a Katar-Ecuador mérkőzéssel veszi kezdetét, a találkozót az elkövetkezendő négy hétben további 63 összecsapás követi. A trófeát december 18-án emelhetik magasba a győztes válogatott játékosai.

A világbajnoksággal kapcsolatos felmérés adatait hozta nyilvánosságra a Szerencsejáték Zrt. A cég 1000 fős gyorspaneles online kutatása szerint az emberek több mint fele (51 százalék) többnyire figyelemmel követi a nagyobb sporteseményeket, a válaszadók 43 százaléka az idei futball-vb-t sem hagyja ki.

Ugyanakkor a szurkolók szerint Németország vagy Brazília számít aranyesélyesnek, míg a legjobb játékos pedig szerintük a PSG egymás mellett játszó argentin Lionel Messi vagy a francia Kylian Mbappé lesz, őket a fogadók egyforma arányban jelölték. Az élbolyba a portugál Cristiano Ronaldo és az idei Aranylabdás francia Karim Benzema is bekerült.

A gólkirályi cím kapcsán a válaszadók Ronaldót, Messit, Mbappét és az idei Aranycipős lengyel Robert Lewandowskit jelölték az élmezőnybe. A legjobb hálóőrrel kapcsolatban a legtöbb voks a német Manuel Neuerre érkezett, őt a nemrég az Év kapusának választott belga Thibaut Courtois követi.