EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Melegszik az idő a húsvéti ünnepekig

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Többfelé 20 Celsius-fok feletti értékek is lehetnek, sok lesz a napsütés, de többször esőre is készülni kell.

Végérvényesen megérkezett a tavasz, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből kiderül, hogy ezen a héten tovább melegszik a hőmérséklet. Ha hinni lehet az időjósoknak, akkor hétközben bizony a 20 Celsius-fokot is meghaladhatja a napi maximum, ráadásul mindezt rengeteg napsütés fokozza majd.

Ma azonban még többnyire erősen felhős lesz az ég, az ország nyugati, délnyugati felén valószínű a legtöbb napsütés. Napközben nem lesz számottevő csapadék, a maximumhőmérséklet 13-20 fok között valószínű. Kedden napközben szakadozik a felhőzet, de hosszabb időre inkább csak a Dunántúlon süt ki a nap, míg az északkeleti, keleti megyékben előfordulhat kisebb eső, zápor. A csúcshőmérséklet 10 és 22 fok között alakul.

Szerdán már több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű, a délutáni órákra 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtökön, április elsején sok napsütés várható, igaz, a nap második felében viszont az északi megyékben záporok alakulhatnak ki, napközben 18-24 fok valószínű. Pénteken több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar, többfelé megerősödik a szél, a maximumhőmérséklet 13-22 fok között valószínű.