392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Megválasztották 2022 labdarúgó álomcsapatát, amiben a vb sztárjai mellett a klubfoci legjobbjai kaptak helyet

10perc.hu
2023. 01. 11.
Megválasztották 2022 labdarúgó álomcsapatát, amiben a vb sztárjai mellett a klubfoci legjobbjai kaptak helyet

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS klubszinten a BL-címvédő Real Madridból és a Paris Saint-Germainből három-három játékost jelölt az év együttesébe.

Alapvetően a katari világbajnokságon szereplők közül állította össze a 2022-es álomválogatottat a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS. Érdekesség, hogy a vb-aranyat megnyerő Argentínából egyedül a torna legjobbjának választott Lionel Messi került be a csapatba.

A listára felkerült a vb-részvételről lemaradt norvég válogatott támadója, Erling Haaland, aki a Manchester Cityben is ontja a gólokat, valamint Karim Benzema, az Aranylabda legutóbbi nyertese, aki sérüléséből felépülve a franciák bő világbajnoki keretének tagja maradt, de a vb-n nem lépett pályára.


A norvég válogatott támadója, Erling Haaland a Manchester Cityben is ontja a gólokat     Fotó: DPPI Media/Ian Stephen


A nemzetközi szervezet klubszinten a BL-címvédő Real Madridból és a Paris Saint-Germainből választotta a legtöbb játékost. A spanyol és a francia bajnokcsapatból is egyformán hárman kerültek be az év együttesébe.

Az IFFHS 2022-es álomcsapata: Thibaut Courtois (belga, Real Madrid) - Asraf Hakimi (marokkói, Paris SG), Josko Gvardiol (horvát, RB Leipzig), Virgil van Dijk (holland, Liverpool), Alphonso Davies (kanadai, Bayern München) - Luka Modric (horvát, Real Madrid), Kevin De Bruyne (belga, Manchester City), Lionel Messi (argentin, Paris SG) - Erling Haaland (norvég, Dortmund és Manchester City), Karim Benzema (francia, Real Madrid), Kylian Mbappé (francia, Paris SG)

Főkép forrása:
DPPI Media/Nigel Keene
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek