392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Megszólalt a Liu-fivérek édesanyja: „igen, kínai állampolgárok lesznek”

10perc.hu
2022. 11. 12.
Megszólalt a Liu-fivérek édesanyja: „igen, kínai állampolgárok lesznek”

Most már hivatalosnak tekinthető, hogy az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok testvérpárnak vissza kell fizetnie a rájuk fordított százmilliókat.

Ha eddig valakinek nem lett volna világos, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázás két extraklasszisa milyen ország színeiben szeretnék folytatni a pályafutásukat. Noha a Liu testvérek és a MOKSZ sem közölte hivatalosan, hogy milyen országba igazolnak, a hang.hu megírta, a sportolók édesanyja fellebbentette a fátylat a „titokról”.

Eddig mindenki hallgatott, de Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang magyar édesanyja a kínai Pekingi ifjúsági napilap (Beijing Qingnianbao) újságírójának kérdésére egyértelmű választ adott: „Igen, kínai állampolgárok lesznek.”

Mára az is nyilvánvalóvá vált, hogyha a 26 éves Shaolin és a 24 éves Shaoang nem akar három esztendőt kihagyni, azaz szinte lehetetlen helyzetbe kerülni a 2026-os milánói téli olimpiai szerepléssel kapcsolatban, akkor bizony valakinek fizetnie kell.

Ugyanis a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöksége úgy döntött, elengedik a sportolókat, de vissza kell adniuk az elmúlt években a felkészülésükre költött összeget. Ez pedig elérheti a fejenkénti 150 millió magyar forintot, ami a jelenlegi árfolyam szerint úgy 2,7 millió jüan, amit sportolónként valakinek - a Liu-testvéreknek vagy a kínai szövetségnek - ki kell fizetnie.

Főkép forrása:
Magyarock - Olimpyc Team Hungary/Molnár Ádám

További cikkek