393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Megkezdődött a téli olimpia, holnap már magyar éremért szurkolhatunk

10perc.hu
2022. 02. 04.
Megkezdődött a téli olimpia, holnap már magyar éremért szurkolhatunk

Pekingben 91 ország 2871 versenyzője - köztük 14 magyar – indul, és az ötkarikás eseményen 15 sportág 109 versenyszámában avatnak győztest.

Immár hivatalosan is megkezdődött a XXIV. téli olimpia Pekingben. A február 20-ig tartó játékokon 91 ország 2871 versenyzője - köztük 14 magyar – indul, összesen 15 sportág 109 versenyszámában avatnak győztest. A 2008-as nyári olimpia megnyitójának is otthont adó Madárfészekbe 34.-ként bevonuló magyar küldöttség nemzeti zászlaját két alpesi síelő, Kékesi Márton és Tóth Zita vitte.

Noha már több napja zajlanak a különböző versenyszámok, a pekingi téli olimpia első teljes versenynapján, szombaton megszülethet az első magyar érem, ugyanis ekkor rendezik a rövidpályás gyorskorcsolyázók vegyesváltóinak küzdelmeit.



A téli játékokon most debütáló számot annak ellenére is jó előjelekkel várhatja a magyar küldöttség, hogy a csapat egyik alapembere, Liu Shaoang korábbi pozitív koronavírustesztje miatt csak szerdán érkezett meg a kínai fővárosba.

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere az MTI-nek elmondta, hogy a férfiakat illetően a Liu Shaolin, Liu Shaoang, Krueger John-Henry hármasból kell kiválasztaniuk, ki legyen a két induló. A nőknél nincs kérdés, mivel két magyar szerzett kvótát, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia.



A magyar váltó az orosz, japán és amerikai kvartett ellen lép jégre a harmadik negyeddöntős futamban. Futamonként az első kettő, illetve a két legjobb harmadik jut tovább az elődöntőbe. A finálét a nap zárásaként rendezik.

Az első Pekingben versenyző magyar azonban a hódeszkás Kozuback Kamilla lesz, akivel kapcsolatban pénteken derült ki, hogy rajthoz állhat női slopestlye-ban, mert egy induló visszalépett. A 17 éves hódeszkás így a magyar idő szerint a szombaton 3.45-kor rajtoló selejtezőben már érdekelt lesz.

Főkép forrása:
Magyarock - Olimpyc Team Hungary/Molnár Ádám

További cikkek