393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Meghalt egy 14 éves fiú Montpellier-ben a drukkerek összecsapásában

10perc.hu
2022. 12. 15.
Meghalt egy 14 éves fiú Montpellier-ben a drukkerek összecsapásában

A francia és a marokkói drukkerek csaptak össze.

Életét vesztette egy 14 éves fiú Montpellier-ben, amikor zavargások törtek ki a katari labdarúgó-világbajnokságon játszott Franciaország–Marokkó elődöntő után – írja a Sky News.

A fiút egy szabálytalanul közlekedő autó gázolta el a dél-franciaországi városban, kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. A járművet megtalálták a helyszín közelében, a rendőrség nyomoz a tragédia ügyében - idézi a lap a Herault megyei önkormányzat közleményét.

A Daily Mail úgy tudja, hogy a 14 éves áldozat egy marokkói szurkolókból álló randalírozó csoport tagja volt, akik rátámadtak egy autóra, amelynek az ablakában francia zászló lobogott. A sofőr pánikba esett, és menekülés közben elgázolta a fiút.


A 2–0-s francia győzelmet hozó mérkőzés után Párizsban és Nizzában is összecsapások voltak, a drukkerek fáklyákkal dobálták egymást és kukákat gyújtottak fel az után. A francia rendőrség vízágyúkkal és könnygázzal oszlatta fel a tömeget.

Brüsszelben mintegy száz marokkói drukker csapott össze a rendőrökkel, akik itt is könnygázzal tettek rendet. Franciaországban és Belgiumban is jelentős marokkói közösség él, amelynek tagjai közül sokan kettős állampolgársággal rendelkeznek - írja az m4sport.hu.




További cikkek