EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Marozsán Dzsenifer és Cristiano Ronaldo az évtized legjobbja

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Instagram

A sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) kiosztották a legjobb labdarúgó elismerést a nők és a férfiak között.

Rövid időn belül már a második kiemelkedő sportszakmai elismerését zsebelhette be Marozsán Dzsenifer. A budapesti születésű labdarúgó azt követően, hogy az IFFHS januárban őt választotta meg az elmúlt évtized legjobb irányítójának, most a szervezet az elmúlt évtized legjobb női labdarúgójának is megválasztotta. Marozsán – aki a Frankfurttal egyszer, míg az Olympique Lyonnal négyszer nyert Bajnokok Ligáját, német színekben pedig olimpiai bajnok lett – az IFFHS honlapjának híre szerint a norvég Ada Hegerberget és a francia Wendie Renard-t megelőzve bizonyult győztesnek.

A férfiaknál az IFFHS listáján a 2011 és 2020 közötti periódus legjobbja címet az ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo, a Juventus csatára kapta, második lett a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok hátvéd, a Real Madridot erősítő Sergio Ramos, a harmadik pedig a német válogatottal világbajnok Manuel Neuer, a Bayern München kapusa.