Mai névnap:

Máris az alacsony fenntartási költségű lakások a keresettek, hála a kormány energiapolitikájának

10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: Paulinyi & Partners

Az alapterületük mellett az ingatlanok állapota és fűtési rendszere is fontos szempont lehet a jövőbeni vevők számára.

A kormány tegnapi döntését követően – miszerint augusztus elsejétől az átlagfogyasztás felett piaci árat kell fizetni az áramért és a gázért – szinte azonnal éreztette a hatását az ingatlanpiacra. Eddig is népszerűek voltak az alacsony fenntartási költségű lakások, ám mostantól megtöbbszöröződhet az igény ezek iránt.

Ráadásul a szintén alacsony költségű, korszerű, energiatakarékos ingatlanok iránt is nagy lesz a kereslet, valamint a korszerű fűtéssel rendelkező, alacsony fogyasztású lakóingatlanoknál tempósabb lehet az értéknövekedés, mint a felújítandóknál.


Eddig is népszerűek voltak az alacsony fenntartási költségű lakások, ám mostantól megtöbbszöröződhet az igény ezek iránt       Fotó: Paulinyi & Partners


Szakértők úgy vélik, ugyan az új szabály a háztartások 75 százalékát nem érinti, várhatóan a nagyobb alapterületű lakások közül azoknál eshet vissza leginkább a kereslet, amelyek nem energiahatékonyak. Ugyanis az alapterületük mellett az ingatlanok állapota és fűtési rendszere is fontos szempont lehet a jövőbeni vevők számára.
Hirdetés
Hirdetés