395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Marco Rossi: "Meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk!"

10perc.hu
2021. 06. 16.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem volt háromgólos különbség a portugál és a magyar csapat között.

Túl vagyunk a magyar válogatott bemutatkozó mérkőzésén a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, és Marco Rossi együttese F csoport nyitómeccsén 3-0-ra kikapott a címvédő Portugáliától. A Puskás Aréna zsúfolásig megtelt a találkozóra, és a szurkolók remek hangulatot varázsoltak, nem rajtuk múlt, hogy elmaradt a bravúr.

A magyar válogatott a 84. percig tartotta a gólnélküli állást a jóval esélyesebb portugálok ellen, aztán jött egy peches találat, ami lélekben megtörte a magyar csapatot, és Cristiano Ronaldo két találatával végül fölényes győzelmet arattak a portugálok. A kapitány úgy véli, le kell vonni a megfelelő tanulságokat, de innentől kezdve előre kell tekinteni, hisz a válogatottra vár még két csoportmeccs.



„A 83. percig elégedett voltam a játékunkkal, de azután sajnos három gólt is kaptunk. Az összteljesítmény miatt nem vagyok szomorú, de az eredmény miatt csalódott vagyok, mert nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat. A szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy bátrabban kell játszanunk, ha helyzeteket akarunk kialakítani. Meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk, és fel tudunk állni, ezért most nem a sírásnak van itt az ideje. Ha olyan jól játszanánk, mint ahogy a közönség buzdított bennünket, akkor több meccset is nyerhetnénk. Az utolsó tíz percben történtek elemzést igényelnek, de innentől kezdve előre kell tekinteni” – jelentette ki az mlsz.hu portálnak Marco Rossi.

A portugálok szakvezetője, Fernando Santos szerint csapata végig jól játszott, mert a biztonságra törekedő magyarokat védekezésre kényszerítették és nem hagyták birtokolni a labdát. Elárulta, fantasztikus volt ismét telt házas stadionban futballozni, egyúttal megköszönte annak a négyezer portugálnak a buzdítást, aki vállalta az utat a magyar fővárosba.



„Az első félidőben is jól játszottunk, mert úgy tudtunk támadni, hogy hátul nem adtunk lehetőséget a magyaroknak. Szünetben azt kértem a játékosoktól, küzdjenek tovább szívvel-lélekkel, hogy meg tudják törni a magyarokat. Ennek ellenére a folytatás első tíz-tizenöt percében volt egy kis üresjáratunk. Ahogy pörgött az óra, egyre nehezebb dolgunk volt, nem volt könnyű megszerezni az első gólt, de végül szép győzelemmel rajtoltunk" - értékelt a szakember.

A magyarok szombaton a világbajnok franciákat fogadják, majd jövő szerdán a németek vendégei lesznek Münchenben. A portugálok négy nap múlva a németekhez látogatnak, majd június 23-án Budapesten a franciákkal csapnak össze.


Az F csoport állása

1. Portugália           1             1             -             -             3-0         3 pont

2. Franciaország    1             1             -             -             1-0         3

3. Németország     1             -             -             1             0-1         0

4. Magyarország   1             -             -             1             0-3         0

Főkép forrása:
mlsz.hu

További cikkek