392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Marco Rossi: „Készen állunk!”

10perc.hu
2021. 06. 09.
Marco Rossi: „Készen állunk!”

A két felkészülési meccsen minden egészséges játékos lehetőséget kapott, és a kapitány pontosan láthatta, a csapat felkészült a pénteken kezdődő, részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra.

Második eb-felkészülési meccsét is kapott gól nélkül hozta le a magyar labdarúgó-válogatott, hiszen Ciprus legyőzését követően (1-0), a jóval nagyobb játékerőt képviselő írekkel szemben gól nélküli döntetlent játszott Rossi csapata. A szövetségi kapitány szerint jelentősen javult a válogatott játéka a Ciprus elleni mérkőzéshez képest, hozzáállásban és taktikai fegyelemben is jól teljesített a csapat.

„Nagy lépést tettünk előre az előző mérkőzéshez képest, még ha az eredmény el is maradt a múlt hetitől. Ismét kapott gól nélkül zártunk, és tizenegy mérkőzésesre nőtt a veretlenségi sorozatunk. Az Európa-bajnokságon azonban másfajta mérkőzésre számíthatunk, és más taktikát is kell követnünk, mint az előző két találkozón. Azt fogjuk játszani, amit a mostani ellenfelektől láthattunk, vagyis stabil védekezésre építve várjuk a lehetőséget a kontrákra” – árulta el az mlsz.hu portálnak Marco Rossi.



A szakember szerint a csapat teljesítményét semmilyen szemrehányás nem érheti az ő részéről, hisz betartották az általa kért taktikát, jól támadták le az ellenfelet, egyedül a befejezéseknél volt egy kis hiányérzete Rossinak. A kapitány az előző két mérkőzésen minden egészséges kerettagnak lehetőséget adott a bizonyításra, és senki sem okozott csalódást a játékával.



„Ami az új kerettagok teljesítményét illeti, beigazolódtak azok a várakozásaim, amelyek megvoltak már a felkészülési mérkőzések előtt is. Aki a legjobb benyomást tette rám azok közül, akik eddig nem voltak meghatározó játékosok, az Schäfer András, ő bizonyította, hogy nyugodt szívvel jelölhetem a kezdőcsapatba az Eb-mérkőzéseken, de tetszett Kecskés Ákos és Varga Kevin játéka is” – fogalmazott a szövetség kapitány.


Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek