EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Marco Rossi gondban a vb-selejtezők miatt?

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: mlsz.hu

Szoboszlai Dominik biztosan, míg lipcsei csapattársa, a kézközépcsont-törést szenvedett Willi Orbán valószínűleg nem lesz bevethető a márciusi világbajnoki selejtezőmérkőzéseken.

Ugyan pár héttel ezelőtt még bizakodóbb volt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ám mostanra kissé feketébben látja a közeljövőt az olasz szakvezető. Marco Rossi az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, jövő pénteken hirdet keretet a soron következő három vb-selejtezőre – idegenben San Marino és Andorra, míg hazai pályán Lengyelország –, ám egyrészt örül annak, hogy a futballisták többsége játékban van, ugyanakkor két alapemberre biztos nem számíthat a rendkívül fontos selejtezőkön.


Willi Orbannak eltört a kézközépcsontja, amit ma délelőtt már meg is műtöttek    Fotó: Twitter


Ráadásul mindketten az RB Leipzig játékosai. A télen a német sztárcsapathoz igazoló Szoboszlai Dominik az ágyéksérülése miatt idén még nem lépett pályára, azaz nincs játékban, így pedig nem jöhet szóba a válogatottnál. Csapattársa, az idén több fontos gólt szerző Willi Orbán pedig súlyos sérülést szenvedett. A belső védőnek eltört a kézközépcsontja, amit ma délelőtt már meg is műtöttek. Rossi ugyanakkor hozzátette, a nemzeti együttes a tavaly őszi mérkőzései során bebizonyította, hogy bárkit pótolni tud, még ha ez nem is könnyű feladat.