393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Marco Rossi beszólt a magyar edzőknek – az ő dolga, hogy kiket hív meg a válogatottba

10perc.hu
2022. 02. 12.

A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya kijelentette, nincs szüksége arra, hogy a sajtóban üzengessenek neki a keret összeállításával kapcsolatban.

Úgy tűnik, megunta Marco Rossi, hogy mások – edzők, szakemberek vagy éppen politikusok – akarják megmondani a számára, hogy kik kerüljenek be a válogatottba. A szövetségi kapitány ugyanis a Telkiben rendezett sajtóbeszélgetésen kijelentette, mindig tiszteletben tartja az NB I-ben dolgozó edzőkollégák döntéseit, és arra szeretné őket kérni, hogy ők is tartsák tiszteletben az ő munkáját.

„Nincs szükségem arra, hogy a sajtóban olvassam egyik, vagy másik élvonalbeli tréner, vagy korábbi edző tanácsait arra vonatkozóan, hogy nekem kit, vagy kiket kellene behívnom a nemzeti csapatba" – közölte határozottan Rossi azt hangsúlyozva, ha valaki a figyelmébe szeretne ajánlani egy játékost, akkor személyesen tegye, ne a médián keresztül.

Nem titkolta, jelenleg is legalább 2-3 játékost figyelnek, és a hazai bajnokságban 19 forduló alatt 18 gólt lövő paksi Ádám Martin is behívót kaphat a legközelebbi összetartásra. Az 57 éves olasz szakvezető elmondta, korábban már egyeztetett a Tolna megyei együttes 27 éves támadójával arról, mit kell tennie azért, hogy válogatott legyen.


A hazai bajnokságban 19 forduló alatt 18 gólt lövő paksi Ádám Martin is behívót kaphat a legközelebbi összetartásra    Fotó: MTI/Vasvári Tamás


„Úgy látom, megfogadta a személyes tanácsaimat, jó formában és jó állapotban van, a szombati bajnoki mérkőzésük után szeretnék vele találkozni, és befejezni a korábban elkezdett beszélgetésünket" - mondta Ádámról Rossi. Hozzátette, Novothny Somát is figyelik, de egyelőre a Paks támadója áll közelebb a válogatottsághoz.

Ádám Martinnal kapcsolatban a kapitány úgy fogalmazott, ő az egyetlen valódi középcsatár jelenleg Szalai Ádám mellett, aki rendelkezésére áll a válogatottnak. Számára Szalai Ádám a válogatott csapatkapitánya, és az is marad. A Kínából az Újpesthez igazolt 57-szeres válogatott Kádár Tamásról Rossi úgy vélekedett, ha a védő jól teljesít a fővárosi lila-fehéreknél, akkor még lehet helye a nemzeti csapatban.

A kapitány a téli átigazolási időszakban történtekkel kapcsolatban elmondta, Schäfer András Union Berlinhez szerződése volt az egyik legfontosabb megállapodás a válogatott szempontjából, de figyelik a Paksból Ciprusra igazolt Bognár Istvánt is. A török Kasimpasától kölcsönben a svájci Young Boyshoz került Varga Kevinnel kapcsolatban pedig kiemelte, a berni csapat magasabb szintet képvisel, mint a török együttes, és reményét fejezte ki, hogy a támadó sok játéklehetőséget kap majd Svájcban.


Rossi számára Szalai Ádám a válogatott csapatkapitánya, és az is marad    Fotó: 10perc.hu


Az OTP Bank Ligában és más bajnokságokban futballozó, magyar felmenőkkel rendelkező légiósokkal - többek között a Puskás Akadémiában játszó Marius Corbuval, valamint az angol másodosztályú Barnsleyban szereplő Callum Stylesszal - kapcsolatban a kapitány elmondta, minden ilyen esetben a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen vizsgálják a lehetőségét annak, hogy az általuk kiszemelt játékosnak van-e, vagy lesz-e valamikor lehetősége szerepelni a válogatottban.

A magyar válogatott felkészülési mérkőzésen március 24-én a szerbeket fogadja a Puskás Arénában, majd öt nappal később, 29-én Észak-Írország vendégeként lép pályára Belfastban. A szerbek és az északírek elleni válogatott keretet a tervek szerint március közepén hirdeti ki az olasz szakember.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek