395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Már a Giro-ról álmodik Valter Attila

10perc.hu
2021. 04. 04.

Bodrogi László óta magyar profi kerékpáros nem ért el hasonló bravúrt, hogy nagy nemzetközi verseny egyik szakaszán dobogós helyen végezzen.

Fantasztikus magyar sikernek örülhetnek a magyar országúti kerékpársport hívei, ugyanis a legújabb klasszisunk, Valter Attila a 100. alkalommal megrendezett országúti kerékpáros katalán körverseny zárószakaszán harmadikként ért célba. Bodrogi László óta magyar profi kerékpáros nem ért el hasonló bravúrt, hogy nagy nemzetközi verseny egyik szakaszán dobogós helyen végezzen. Valter azonban a szökésből elért harmadik helyét nem hasonlítja az előd Tour de France-on elért dobogós helyéhez.

„Azért az nyilvánvalóan egy következő szint, de úgy érzem, hogy az is meglehet. Legalábbis bízom benne. Ráadásul a mostani verseny eleje sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztem, de azok a kisebb kudarcok is kellettek ahhoz, hogy ilyen aktívan és merészen versenyezzek a végén. Sok jó eredménnyel és több tapasztalattal érkeztem haza” - fogalmazott az M1 csatornának Valter.



A Groupama-FDJ 22 éves magyar bringása - aki az összetettben 38. helyen zárt a 131 fős mezőnyben - elmondta, a következő nagyobb versenye április közepén az öt szakaszból álló 45. Tour of the Alps lesz, amely már az egyik utolsó felkészülési állomás a május 8-án rajtoló olasz körverseny, a Giro de Italia előtt. Ráadásul itt már olyan taktika szerint versenyeznek, amivel az év első nagy háromhetes viadalán is fognak.

„Úgy gondolom, hogy segítői szerep fog rám hárulni, de ha ilyen jó lábaim lesznek, akkor semmiképpen nem fog visszatartani a csapat, emiatt nem kell aggódnia senkinek. Bízom benne, hogy tudom majd hatékonyan segíteni a csapat vezetőjét, Thibaut Pinot-t, aki az összetett elsőségért megy majd a Girón, ha minden jól alakul. Ha pedig nekem is nagyon jó lábaim lesznek, mint voltak vasárnap, akkor nagyon reménykedem benne, hogy ismét kapok lehetőséget a bizonyításra” – mondta reménykedve Valter.

Főkép forrása:
Facebook/Valter Attila

További cikkek