393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Magyar mérnöke van a Williams F1-es csapatának!

10perc.hu
2021. 03. 17.

Jánvári Zsolt, a legendás istálló rendszertechnikusa szerint a bahreini háromnapos teszt alatt minden előzetes tervüket megvalósították.

Rövidesen kezdődik a Forma-1 idei világbajnoki szezonja – március 28-án rajtol el Bahreinben az idény –, és idén is lesz magyar szereplője a száguldó cirkusznak. Jánvári Zsolt ugyanis a legendás brit istálló, a Williams mérnökeként dolgozik, ő a csapat rendszertechnikusa. A szakember természetesen ott volt az idei autó felkészítésének szinte valamennyi fázisán, illetve a nemrég befejeződött háromnapos bahreini teszten is. Úgy véli, jó alapot sikerült megteremteniük ahhoz, hogy az idei évre tervezett fejlesztéseket teljes mértékben végrehajtsák.


A magyar mérnök elmondta, hogy javarészt megbízhatósági teszteket végeztek el Bahreinben    Fotó: Williams


„A szezon előtti tesztelésen nekünk, mint az éjszakai műszak tagjainak, elsősorban az volt a feladatunk, hogy mindent előkészítsünk a nappal dolgozó csapattagok számára. Rengeteg hőmérsékletmérési feladatunk volt, a versenyautó különböző pontjaira összesen 164 szenzort szereltünk fel, aztán ezeket mindennap máshová kellett áthelyeznünk” - árulta el az M4 sporthíradójának Jánvári.

A magyar mérnök elmondta, hogy javarészt megbízhatósági teszteket végeztek el Bahreinben, de számos más mérést is végeztek, így többek között a fékek kopását vagy a féknyomást is folyamatosan mérniük kellett. „A mi feladatunk az is, hogy előzetesen mindent leteszteljünk az autón, amelyet állványra állítunk a garázsban, aztán beindítjuk, és a DRS-től a sebességváltáson vagy az üzemanyagpumpán át a hidraulikáig mindent egyesével leellenőrzünk” - tette hozzá a Williams magyar munkatársa.


Jánvári Zsolt úgy véli, jó alapot sikerült megteremteniük ahhoz, hogy az idei évre tervezett fejlesztéseket teljes mértékben végrehajtsák     Fotó: Williams 


Jánvári kiemelte, a teszteken elért időeredmények egyik csapat esetében sem relevánsak, mert a körülmények teljesen mások, mint a versenyhétvégéken, valamint - ahogy fogalmazott - ott soha nem azt nézik, hogy mennyire gyors az autó. Örül annak, hogy a csapat tesztversenyzője, a Magyarországon nevelkedett izraeli Roy Nissany munkájával mindenki elégedett, és reményét fejezte ki, hogy a 26 éves pilóta a jövőben nagyobb szerepet kap majd a Williamsnél.

Főkép forrása:
Williams

További cikkek