EUR: 398,93 Ft
USD: 373,70 Ft
CHF: 402,13 Ft
GBP: 455,65 Ft
RON: 81,06 Ft
RSD: 3,40 Ft

Mai névnap:

Magyar győztes is lehet az idei Oscaron, megvan, melyik film kapta a legtöbb jelölést

Kultúra
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Netflix

Jane Campion A kutya karmai között című westernje 12 jelölést kapott, míg a látványtervezői kategóriában Sipos Zsuzsanna is esélyes az idei díjra a Dűne című filmért.

Az Oscar-jelöléseket a filmakadémia hivatalos internetes csatornáin közvetítették. A jelölteket az Emmy-díjas színész, Leslie Jordan (Will & Grace) és a színész-producer Tracee Ellis Ross (Feketék fehéren) ismertette, de különböző helyszínekről bejelentkező több vendég, köztük kórházi dolgozó és tűzoltó is részt vett a jelölések beolvasásában.

Az amerikai filmakadémia bejelentése szerint Jane Campion A kutya karmai között című westernje kapta a legtöbb, 12 jelölést az idei Oscar-díjakra. A látványtervezői kategóriában Sipos Zsuzsanna is esélyes a díjra a Dűne című filmért. A 94. Oscar-díjátadó gálát március 27-én, vasárnap rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban.

A legjobb filmek mezőnyébe tíz film: A kutya karmai között mellett a Belfast, a CODA, a Ne nézz fel!, a Drive My Car, a Dűne, a Richard király, a Licorice Pizza, a Rémálmok sikátora és a West Side Story jutott be a mintegy tízezer tagot számláló filmakadémia szavazatai alapján.