395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Ma kezdődik a 23. Faludi Nemzetközi Filmszemle

10perc.hu
2020. 11. 17.

Online követhető a 23. Faludi Nemzetközi Filmszemle, melyen szombatig 28 kisjátékfilmet, 13 dokumentumfilmet, valamint 10 animációs/kísérleti filmet vetítenek.

A Faludi Nemzetközi Filmszemle alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán belül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről, és kreativitásra buzdítsa az alkotókat, lehetőséget teremtve számukra a kapcsolatteremtésre is. Az idei évben kivételesen online megvalósuló, immár huszonharmadik alkalommal megrendezendő filmszemle keretein belül az ingyenes vetítéseken a magyar alkotók munkái mellett iráni, orosz, spanyol, francia, ukrán, indiai, török, amerikai és brazil filmeket is láthat a közönség. A Kitekintő szekcióban például idén 70 filmet nézhetnek meg az érdeklődők.

A 2020-as esztendőben a „Közösségben” hívószóval meghirdetett rendezvény pályázatára csaknem 400 nevezés érkezett, ebből választotta ki az előzsűri azokat a filmeket, amelyeket a versenyben, illetve a Kitekintő szekcióban vetítenek - áll a közleményben. A programba bekerülő angol nyelvű filmek eredeti nyelven, a többi alkotás angol felirattal érhető majd el a Faludi Filmszemle YouTube csatornáján.



A rendezvényhez tizenegyedik éve fotópályázat is kapcsolódik, amelyre idén 63 önálló fotó és 37 sorozat érkezett be. A zsűri – Haris László (zsűrielnök), Gábor Enikő és Szamódy Zsolt Olaf – az önálló művek és a sorozatok közül is a legjobbakat díjazzák majd az online záróeseményen.

Főkép forrása:
port.hu

További cikkek