393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lőrincz Tamás nem tud a birkózás nélkül élni

10perc.hu
2022. 02. 03.
Lőrincz Tamás nem tud a birkózás nélkül élni

Tokió kötöttfogású birkózó olimpiai bajnoka elmondta, az Magyar Birkózó Akadémia szakmai igazgatójaként olyan stábbal akar együtt dolgozni, akikben maximálisan megbízik.

Lőrincz Tamás januártól a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatójaként segíti a sportágat. Az olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok kiválóság mindig azt hangoztatta, ha abbahagyja az aktív birkózást, mindenképpen a sportágban képzeli el a jövőjét.

A KIMBA első nemzedéke tavaly szeptemberben kezdte meg a munkát, így a szakmai stáb gyakorlatilag már teljesen összeszokott, ebbe kell beilleszkednie a tokiói ötkarikás bajnoknak, akinek az a feladata, hogy felügyelje és összefogja az akadémián zajló munkát.



„Azt hiszem, minden nagyon gördülékenyen megy. Szerencsére olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akikben megbízom. Rendkívül profi stáb foglalkozik a gyerekekkel. Úgy érzem, a sportolók is örülnek annak, hogy itt vagyok. A kiválóan működő rendszerhez minél többet szeretnék hozzátenni – emberileg és szakmailag egyaránt” – jelentette ki Lőrincz Tamás.

Lőrincz Tamás egyik fő célja a kezdeti időszakban az, hogy kollégáival a lehető legkisebb szinten tartsa a lemorzsolódás mértékét. Úgy véli, nem az a legfontosabb feladatuk, hogy utánpótlás klasszisokat neveljenek, hanem az, hogy a növendékeik a felnőtt mezőnyben legyenek igazán ütőképesek.

Főkép forrása:
MBSZ

További cikkek