EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Lőrincz Tamás nem tud a birkózás nélkül élni

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MBSZ

Tokió kötöttfogású birkózó olimpiai bajnoka elmondta, az Magyar Birkózó Akadémia szakmai igazgatójaként olyan stábbal akar együtt dolgozni, akikben maximálisan megbízik.

Lőrincz Tamás januártól a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatójaként segíti a sportágat. Az olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok kiválóság mindig azt hangoztatta, ha abbahagyja az aktív birkózást, mindenképpen a sportágban képzeli el a jövőjét.

A KIMBA első nemzedéke tavaly szeptemberben kezdte meg a munkát, így a szakmai stáb gyakorlatilag már teljesen összeszokott, ebbe kell beilleszkednie a tokiói ötkarikás bajnoknak, akinek az a feladata, hogy felügyelje és összefogja az akadémián zajló munkát.


A 35 éves világklasszis most a szőnyeg helyett sportvezetőként is bizonyíthatja rátermettségét és szakmai tudását    Fotó: MBSZ


„Azt hiszem, minden nagyon gördülékenyen megy. Szerencsére olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akikben megbízom. Rendkívül profi stáb foglalkozik a gyerekekkel. Úgy érzem, a sportolók is örülnek annak, hogy itt vagyok. A kiválóan működő rendszerhez minél többet szeretnék hozzátenni – emberileg és szakmailag egyaránt” – jelentette ki Lőrincz Tamás.

Lőrincz Tamás egyik fő célja a kezdeti időszakban az, hogy kollégáival a lehető legkisebb szinten tartsa a lemorzsolódás mértékét. Úgy véli, nem az a legfontosabb feladatuk, hogy utánpótlás klasszisokat neveljenek, hanem az, hogy a növendékeik a felnőtt mezőnyben legyenek igazán ütőképesek.