EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Lewandowski egy hónapig nem játszhat

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az elmúlt évben a világ legjobbjának választott csatár a lengyel válogatott legutóbbi összecsapásán, Andorra elleni vb-selejtezőn szenvedett térdsérülést.

Nagyon rossz hírt kaptak a lengyel és a Bayern München szurkolói, ugyanis legalább egy hónapig nem léphet pályára Robert Lewandowski, a bajorok középcsatára. Az elmúlt évben a világ legjobbjának választott csatár a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő lengyel válogatott legutóbbi összecsapásán, Andorra ellen szenvedett térdsérülést. A Bajnokok Ligája-győztes német klub orvosi csapatának keddi vizsgálatain kiderült, a 32 éves klasszis térdében meghúzódtak a szalagok, felépülése így legalább négy hétig elhúzódik majd.

Lewandowski így több fontos mérkőzésről lemarad: a Bundesliga szombati rangadóján az éllovas müncheniek Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapatához, a második helyen álló RB Leipzighez látogatnak. A Bajnokok Ligájában pedig a tavalyi döntő "ismétléseként" már a negyeddöntőben találkozik a bajor együttes a Paris Saint-Germainnel.