EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Különdíjas lett a Spirál

Kultúra
10perc.hu/MTI
2 éve
Kiemelt kép: port.hu

Felméri Cecília Spirál című első nagyjátékfilmje a zsűri különdíját nyerte a 61. Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztiválon.

Úgy tűnik, ahány filmfesztiválra benevezik Felméri Cecília első nagyjátékfilmjét, annyi díjat nyer el. A Spirál világpremierje októberben a 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol az első- és második filmesek versenyében különdíjas lett, majd azóta sikerrel szerepelt a francia Arras Filmfesztivál versenyprogramjában és a Cottbus-i Nemzetközi Filmfesztivál programjában is.

Most ismét elnyerte a zsűri különdíját, ezúttal a 61. Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztiválon. A Spirál című filmben egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. A film lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.

A Spirál főszereplői Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache román színész, valamint Kiss Diána Magdolna. A film látványtervezője Cseh Renátó, operatőre Réder György (Brazilok, Lajkó, cigány az űrben), a jelmeztervezője Ferencz Zsófi. A játékfilm magyarországi mozipremierje várhatóan jövő év első felében lesz, a film magyar forgalmazója a Vertigo Média.