EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Kovács Bálint: infúzió után dobogó a Spanyol Superbike Bajnokságban

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: H-Moto Team

A H-Moto Team élversenyzője Navarrában is megtartotta első helyét az Open 1000 kategória összetett pontversenyében.

Tökéletesen kezdte a 2021-es idényt Kovács Bálint, ugyanis a jerezi szezonnyitón a H-Moto Team 19 éves versenyzője mindkét futamot megnyerte a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriában. Ám igencsak felemásan folytatta a szezont, ugyanis a cseh New2 Project által felkészített vadonatúj R1-es Yamahával  versenyző 19 éves magyar motoros egy súlyos gyomorfertőzés miatt nem tudott rajthoz állni a szombati futamon – infúziót is kapott a navarrai pálya Medical Centerében –, ám vasárnapra felépült, és a körülményekhez képest remek teljesítménnyel végül a harmadik helyen végzett. Holott a szabadedzéseken mutatott teljesítménye ennél sokkal többre jogosította volna fel, hiszen folyamatosan gyorsulva péntek este már a második legjobb köridő volt az övé, ám másnap az időmérőre tudta csak annyira összekapni magát, hogy a 13. helyre kvalifikált a futamokra.


Kovács Bálint (jobbra) a cseh New2Project csapat vadonatúj Yamaha R1-esének nyergében dobogóra állt a navarrai versenyhétvégéjén a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában      Fotó: H-Moto Team


Ugyanakkor ezzel a dobogóval is elérte Bálint, hogy az Open 1000 kategória összetettjében egy pont előnnyel ugyan, de megőrizze az első helyét a finn Ville Valtonen (BMW) előtt. Most bőven lesz ideje teljesen felépülnie, hisz a következő versenyre bő egy hónap múlva, június 18. és 20-a között kerül sor, melyet a Motorland Aragon versenypályán rendeznek.

„Nem is emlékszem, volt-e egyáltalán ilyen versenyhétvége a pályafutásom alatt. Ugyanis a jól sikerült szabadedzéseket követően egy komoly gyomorfertőzést kaptam, de olyan keményet, hogy szombat reggel már infúzióra volt szükségem, nehogy kiszáradjak. Teljesen elment az összes erőm, kizárólag arra voltam képes, hogy az időmérőn menjek két kört, ezzel a 13. helyre kvalifikáljam magam a rajtrácsra. Az állapotomat látva arra jutottunk a csapattal, hogy ilyen állapotban ne menjek ki a pályára, hanem pihenjek rá a vasárnapi futamra. Nos, meg is lett a pihenőnek az eredménye, hisz a második futamot a harmadik helyen fejeztem be, és sikerült annyi pontot szereznem, hogy az összetettben megőriztem a vezető helyemet. Nagyon boldog vagyok, nagyon köszönöm a csapatnak a sok segítséget, így azért édesebb emlékekkel távozunk Navarrából” – jelentette ki Kovács Bálint.


Az Open 1000 kategória összetettjében egy pont előnnyel ugyan, de megőrizze az első helyét    Fotó: H-Moto Team


A Spanyol Superbike Bajnokság pontversenyének állása

Open 1000 kategória

1. Kovács Bálint 66 pont, 2. Ville Valtonen (finn, BMW) 65 pont, 3. Marc Miralles (spanyol, BMW) 60 pont, 4. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 51 pont, 4. Daniel Saez (spanyol, Kawasaki) 48 pont, 5. Christian Palomares (spanyol, Kawasaki) 38 pont.