EUR: 372,00 Ft
USD: 346,63 Ft
CHF: 383,44 Ft
GBP: 428,19 Ft
RON: 75,01 Ft
RSD: 3,17 Ft

Mai névnap:

Kovács Bálint: „Bemutatkoztunk egymásnak az új Yamaha R1-essel”

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: H-Moto Team

A H-Moto Team élversenyzője részt vett a Spanyol Superbike Bajnokság hivatalos jerezi tesztjén, ahol a hétvégén megkezdi 2021-es menetelését az Open 1000 kategóriában.

Immár csak pár edzés választja el a H-Moto Team élversenyzőjét attól, hogy megkezdje eddigi pályafutásának legnagyobb kalandját. Ugyanis Kovács Bálint idén a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriában indul a cseh New2Project vadonatúj Yamaha R1-s versenygépével. Noha a 19 éves versenyzőnek ez lesz a fő csapásiránya idén, nem titok, hogy egyre előrehaladottabb tárgyalások zajlanak a háttérben arról, hogy Bálint ott legyen néhány futamon az Endurance-világbajnokságon, melyen 2019-ben mutatkozott be.


Kovács Bálint idén a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriában indul a cseh New2Project vadonatúj Yamaha R1-s versenygépével      Fotó: H-Moto Team


Miután az év első hónapjaiban otthon készült fel fizikálisan és mentálisan a szezonra, így Bálint tökéletes állapotban érkezett meg a Spanyol Superbike Bajnokság kétnapos hivatalos tesztjének helyszínére, Jerezbe. Az elmúlt hétvégén szombaton és vasárnap is kétszer 45 perces edzéseken vett részt, amit még további edzések követnek majd a hétvégi szezonnyitó versenyhétvége helyszínéül szolgáló jerezi pályán. Eddig minden a legnagyobb rendben, így Bálint maximálisan felkészülve várhatja első teljes spanyol bajnoki szezonját.


Az elmúlt hétvégén szombaton és vasárnap is kétszer 45 perces edzéseken vett részt    Fotó: H-Moto Team


„Régen vártam már így a szezon első versenyét, mint most. A csapatom mindent megszervezett a számomra, és a hivatalos teszten kívül még legalább két napon keresztül gyakorolhatok majd Jerezben. A cseh csapat elképesztő fejlődésen ment keresztül tavaly óta, legyen elég csak annyi, hogy számomra egy vadonatúj, 2021-es Yamaha R1-est építettek meg, de az idei évre vásárolt kamionban ott van a tavalyi motorom és egy tartalékmotor is. Az eddigi két nap arra tökéletesen alkalmas volt, hogy visszarázódjak és felvegyem a nagypályás tempót. Úgy érzem, sikerült bemutatkoznunk egymásnak az új R1-essel, ami karakterisztikájában hasonlít a tavalyi Yamahámra, ám erősebb, jobban adja le a nyomatékot, illetve az új fékrendszere is elképesztő. Minden eltervezett munkát elvégeztünk, így a még előttünk lévő teszteken egy fontos feladatunk lesz, a szezonnyitóra meg kell találnunk a legoptimálisabb beállításokat” – fogalmazott Kovács Bálint.

Nézze meg, hogy milyen egy kör Kovács Bálinttal a 4,4 kilométeres jerezi pályán.