392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kiteszi a lelkét a Fradi Kijevben, majd kiderül, mindez mire elég

10perc.hu
2020. 12. 08.
Kiteszi a lelkét a Fradi Kijevben, majd kiderül, mindez mire elég

A Ferencváros azzal a céllal lép pályára ma 21 órakor a Dinamo Kijev vendégeként, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában megszerezze négyese harmadik helyét, ezáltal tavasszal az Európa-ligában folytathassa szereplését.

Sorsdöntő összecsapásra készül ma este Kijevben a Ferencváros labdarúgó csapata. Néhány hónapja még a Bajnokok Ligája főtáblája is elérhetetlen vágyálomnak tűnt, míg most azért szurkolhatunk a zöld-fehéreknek, hogy továbbjussanak a BL-csoportjukból. Az, hogy magyar klubcsapat tavasszal is érdekelt legyen a nemzetközi kupákban, bizony nem manapság, hanem 17 éve fordult elő utoljára. Akkor a Debreceni VSC az UEFA Kupa 2003/04-es kiírásában a harmadik körig menetelt, s februárban végül a belga FC Bruges búcsúztatta.

Most a Dinamo Kijev áll akadályként a Fradi előtt. Mindkét csapat egy pontot gyűjtött eddig, méghozzá éppen egymás ellen, amikor a második fordulóban 2-2-vel zárult a találkozójuk a Groupama Arénában. A kijeviek sikere, valamint a 0-0-s vagy 1-1-es döntetlen a Budapesten szerzett gólok, míg a 2-2-es eredmény a jobb gólkülönbség miatt a Dinamónak kedvezne, viszont az ennél is gólgazdagabb pontosztozkodás, illetve a magyar bajnok esetleges győzelme a Ferencváros továbbjutását jelentené. Azt, hogy tavasszal az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában folytathatná a szereplését.



Mindkét gárda kifejezetten jó formában várja az összecsapást, ugyanis a Dinamo a legutóbbi három, az FTC pedig az elmúlt négy mérkőzését megnyerve vezeti hazája bajnokságát. A Ferencvárosnál tulajdonképpen mindenki bevethető lesz az Olimpiai Stadionban, az ukránoknál viszont több sérült is van, de számukra a legfájóbb a középpályás Vitalij Bujalszkij kiesése, aki bordatörést szenvedett egy hete a Juventus otthonában. A két csapat korábban csak egyszer találkozott egymással, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1975-ös döntőjében a legendás Valerij Lobanovszkij által dirigált Dinamo 3-0-ra diadalmaskodott.

A párosítás legérdekesebb szereplője Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője, aki ezúttal ellenfélként tér vissza korábbi sikerei színhelyére. A 46 éves szakember a pályán és a kispadon is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az ukrán klubnál. Most úgy véli, ezen a ki-ki meccsen egyik csapatnak sincs oka tartania a másiktól.



„A Barcelona és a Juventus ellen ugyanazzal a problémával szembesült a két gárda. Ilyen sztárklubok ellen fontos elérni, hogy a játékosok félelem nélkül lépjenek pályára. De egymás ellen nem hiszem, hogy félnének a futballisták. Otthon érzem magamat, de úgy látom, némi felújítás is volt, mióta nem jártam itt. Számomra nem lesz egyszerű a Dinamo elleni találkozó, de egy ilyet már átéltem, szóval nem lesz ismeretlen. Minden tőlem telhetőt megteszek majd a Ferencváros sikeréért" - jelentette ki az ukrán szakember.

A budapesti találkozón az egyenlítő gólt megszerző Franck Boli – akinek hétfőn volt a születésnapja – szerint hatalmas csata várható majd kedd este, és hisz abban, hogy képesek legyenek a továbbjutást érő bravúrra.

„Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, biztosan nagy harc lesz a pályán. Győznünk kell, mindent meg is fogunk tenni annak érdekében, hogy megszerezzük a három pontot és folytathassuk a nemzetközi kupaszereplésünket. Legutóbb, Budapesten is jó meccset játszottunk a Dinamo Kijevvel, a mainak ráadásul komoly tétje is lesz. Felkészültünk, tudjuk, hogy a legjobb formánkat kell hoznunk, de készen állunk - a klub és a csapat számára is nagyon fontos lesz a kijevi mérkőzés, azon leszünk, hogy kivívjuk az EL-szereplés jogát – jelentette ki a csatár.



A kijeviek román edzője, Marian Lucescu kijelentette, hogy a Dinamo számára hiába lenne elegendő a döntetlen a harmadik hely megszerzéséhez, mindenképpen győzelemre tör majd.

„Ha döntetlenre játszol, soha nem éred el. Nagyon jó mérkőzést várok, és remélem, ezúttal a budapesti meccsel ellentétben nem fogjuk hagyni azt, hogy elússzon a győzelmünk” - jelentette ki a 75 éves tréner, utalva arra, hogy 2-0-ra vezettek a Groupama Arénában és Boli a 90. percben egyenlített. A mérkőzés 21 órakor kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A többi csoportban is van még érdekesség és izgalom. A keddi meccseken dől el például az, hogy az olasz Lazio vagy a belga Bruges jut-e tovább a BL egyenes kieséses szakaszába, de ugyanez lesz a tét a H csoportban, ahol a PSG, a Manchester United és az RB Leipzig küzd meg a két továbbjutó BL-helyért. Szerdán a Salzburgnak győznie kell hazai pályán a spanyol bajnokságot vezető Atlético ellen, míg a B-csoportban mind a négy csapatnak van esélye a továbblépésre. A D jelű négyesben az Alax vív sorsdöntő találkozót az Atalantával.


Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló

Keddi mérkőzések

G csoport

Dinamo Kijev (ukrán)-FERENCVÁROS 21.00, FC Barcelona (spanyol)-Juventus (olasz) 21.00

A csoport állása:

1. FC Barcelona 5 5 - - 16- 2 15 pont - már továbbjutott
2. Juventus 5 4 - 1 11- 4 12 - már továbbjutott
3. Dinamo Kijev 5 - 1 4 3-13 1
4. Ferencváros 5 - 1 4 5-16 1

E csoport

Rennes (francia)-Sevilla (spanyol) 21.00, Chelsea (angol)-Krasznodar (orosz) 21.00

Az állás: 1. (már továbbjutott) Chelsea 13 pont, 2. (már továbbjutott) Sevilla 10, 3. (és El-be kerül) Krasznodar 4, 4. Rennes 1

F csoport

SS Lazio (olasz)-Club Brugge (belga) 18.55, Zenit (orosz)-Borussia Dortmund (német) 18.55

Az állás: 1. (már továbbjutott) Borussia Dortmund 10 pont, 2. SS Lazio 9, 3. Club Brugge 7, 4. Zenit 1

H csoport

Paris Saint-Germain (francia) - Basaksehir (török) 21.00, RB Leipzig (német)-Manchester United (angol) 21.00

Az állás: 1. Manchester United 9 pont (13-7), 2. Paris Saint-Germain 9 (8-5), 3. RB Leipzig 9 (8-10), 4. Basaksehir 3

Szerdai mérkőzések

A csoport

Bayern München (német)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 21.00, Salzburg (osztrák)-Atlético Madrid (spanyol) 21.00

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Bayern München 13 pont, 2. Atlético Madrid 6, 3. Salzburg 4, 4. Lokomotiv Moszkva 3

B csoport

Internazionale (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 21.00, Real Madrid (spanyol)-Borussia Mönchengladbach (német) 21.00

A csoport állása: 1. Mönchengladbach 8 pont, 2. Sahtar Donyeck 7, 3. Real Madrid 7, 4. Internazionale 5

C csoport

Olimpiakosz (görög)-FC Porto (portugál) 21.00, Manchester City (angol)-Olympique Marseille (francia) 21.00

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Manchester City 13 pont, 2. (már továbbjutott) FC Porto 10, 3. Olimpiakosz 3, 4. Olympique Marseille 3

D csoport

Ajax Amsterdam (holland)-Atalanta (olasz) 18.55, Midtjylland (dán)-FC Liverpool (angol) 18.55

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Liverpool 12 pont, 2. Atalanta 8, 3. Ajax 7, 4. Midtjylland 1

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek