EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Kikaptak a franciáktól férfi kéziseink, vb-5. a válogatott

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MKSZ

A magyar férfi kézilabda-válogatott elérte a célját azzal, hogy a negyeddöntőbe jutott az egyiptomi világbajnokságon, ahol csak hosszabbítás után veszített a hatszoros aranyérmes Franciaország ellen.

Tényleg nem sokon múlt a nagy bravúr a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely ismételten bebizonyította, nem a véletlen műve volt, hogy egészen a negyeddöntőig menetelt az egyitomi világbajnokságon. A korábbi hatszoros aranyérmes, a jelenlegi vb-n még száz százalékos Franciaország ellen végül hosszabbítás után 35-32-re kikapott a magyar válogatott, így minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva – az 1986-os második és az 1997-es negyedik helyezés után – az ötödik helyen zárja a tornát.

A találkozó hajrájára a franciák háromgólos előnnyel érkeztek, ám a magyarok nyitott védekezésre váltva a vége előtt fél perccel kiegyenlítettek (30-30), ám a hosszabbításban az ellenfél jobban bírta erővel. A mezőny legeredményesebb játékosa Michaël Guigou és a meccs legjobbjának megválasztott Bánhidi Bence volt, egyaránt hat góllal. A mieink végül öt győzelemmel és 2 vereséggel zártak, és teljesítették előzetes álmukat, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé.


Lékai Máté végig igazi vezére volt a válogatottnak      Fotó: MKSZ„Kicsit keserű most a szánk íze, de remélem, hogy ez néhány napon belül elmúlik. Megpróbálunk a jóból építkezni. Többször nüánszokon múltak a helyzetek, de végül az ötödik helyen zártunk és elértük a célunkat. Úgy jöttünk el, hogy próbáljunk meg minél több örömet szerezni a szurkolóinknak, és reméljük, ez sikerült. Összességében a válogatott lépett egyet előre, és ez jó jel a jövőre nézve” – nyilatkozta Gulyás István szövetségi kapitány a találkozót követően az M4 Sporton.

Bánhidi Bence, a válogatott beállója úgy vélte, mindent megtettek, hogy a legjobb négybe kerüljenek, és bebizonyították, igenis tudnak egymásért és Magyarországért küzdeni.


Bánhidi Bence újfent bebizonyította, hogy nem véletlenül tartják sokan a világ legjobb beállósának - a szegediek kézilabdázója a franciák ellen is a meccs legjobbja volt      Fotó: MKSZ


„A csapat minden dicséretet megérdemel, tudtunk küzdeni egymásért, Magyarországért. Ez a morál és küzdeni tudás, akarás, ami közöttünk van, ritka egy csapatnál, ezt most mi zsebre tesszük és visszük tovább magunkkal" – állította a világ legjobb beállósának tartott szegedi kézilabdázó, aki 29 góllal zárta a tornát.