EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Kik a szórakoztatóipar mágnásai? Peter Jackson a leggazdagabb férfi, míg Reese Witherspoon a legtöbbet kaszáló nő

Kultúra
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Warner Bros

A Gyűrűk ura-filmek rendezője a harmadik a történelemben, aki filmkészítésből milliárdos lett, míg az amerikai filmszínésznő produkciós cége nyomán jutott több mint százmilliós bevételhez.

Összeállítást közölt a The Guardian arról, hogy kik a szórakoztatóipar leggazdagabbjai. Nos, az élen Peter Jackson, A Gyűrűk ura-filmek új-zélandi rendezője áll, miután 2021-ben 580 millió dollárt – ez a mai árfolyamon úgy 180,5 milliárd forint – keresett, elsősorban vizuális effektusokkal foglalkozó cége, a Weta Digital egy részének eladásából.

Ezzel az új-zélandi rendező - Steven Spielberg és George Lucas után - a harmadik a történelemben, aki filmkészítésből milliárdos lett. A legjobb tíz között csak férfiak szerepelnek, Bob Dylan, Paul Simon és Bruce Springsteen is bekerült ide, mindhárman eredeti felvételeik katalógusának eladásával.


Az amerikai filmszínésznő Hello Sunshine nevű, elsősorban női történekkel foglalkozó produkciós cége 115 milliós bevételre tett szert    Fotó: AFP


Reese Witherspoon amerikai filmszínésznő volt tavaly a legjobban kereső nő a szórakoztatóiparban, ez a 12. helyhez volt elég. Hello Sunshine nevű, elsősorban női történekkel foglalkozó produkciós cége 115 milliós bevételre tett szert, az Apple TV-n futó The Morning Show-ban játszott szerepe mintegy 20 millió dollárt hozott.