393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Kik a szórakoztatóipar mágnásai? Peter Jackson a leggazdagabb férfi, míg Reese Witherspoon a legtöbbet kaszáló nő

10perc.hu
2022. 02. 11.
Kik a szórakoztatóipar mágnásai? Peter Jackson a leggazdagabb férfi, míg Reese Witherspoon a legtöbbet kaszáló nő

A Gyűrűk ura-filmek rendezője a harmadik a történelemben, aki filmkészítésből milliárdos lett, míg az amerikai filmszínésznő produkciós cége nyomán jutott több mint százmilliós bevételhez.

Összeállítást közölt a The Guardian arról, hogy kik a szórakoztatóipar leggazdagabbjai. Nos, az élen Peter Jackson, A Gyűrűk ura-filmek új-zélandi rendezője áll, miután 2021-ben 580 millió dollárt – ez a mai árfolyamon úgy 180,5 milliárd forint – keresett, elsősorban vizuális effektusokkal foglalkozó cége, a Weta Digital egy részének eladásából.

Ezzel az új-zélandi rendező - Steven Spielberg és George Lucas után - a harmadik a történelemben, aki filmkészítésből milliárdos lett. A legjobb tíz között csak férfiak szerepelnek, Bob Dylan, Paul Simon és Bruce Springsteen is bekerült ide, mindhárman eredeti felvételeik katalógusának eladásával.



Reese Witherspoon amerikai filmszínésznő volt tavaly a legjobban kereső nő a szórakoztatóiparban, ez a 12. helyhez volt elég. Hello Sunshine nevű, elsősorban női történekkel foglalkozó produkciós cége 115 milliós bevételre tett szert, az Apple TV-n futó The Morning Show-ban játszott szerepe mintegy 20 millió dollárt hozott.

Főkép forrása:
Warner Bros

További cikkek