395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kijutottak női kéziseink az olimpiára!

10perc.hu
2021. 03. 20.

A magyar női kézilabda-válogatott 2008-as pekingi olimpia után ott lesz Tokióban, miután a győri olimpiai selejtezőben 31-23-ra legyőzte Szerbiát.

A képlet egyszerű volt a szombati Magyarország-Szerbia női kézilabda olimpiai selejtező előtt: amelyik csapat győz, az jut ki a nyári olimpiai játékokra. Nos, a leglelkesebb magyar szurkolók a pénteki akciójukhoz hasonlóan szombaton is éreztették támogatásukat a játékosokkal, ugyanis a válogatott szálláshelye és az Audi Aréna közötti útszakasz mentén nemzeti színű zászlókkal és füstgránátokkal köszöntötték az elhaladó csapatbuszt.



A magyarok némi bizonytalankodás mellett már a szünetig megnyugtató, négygólos előnyt szereztek (16-12), melyet elsősorban remek védekezésükkel értek el. A második félidőben továbbra is olyan összeszedetten játszottak, ahogyan legutóbb a 2018-as franciaországi Európa-bajnokságon, így egyre nőtt a különbség, így a végén 31-23-as magyar sikerrel zárult a talákozó, ami egyben azt is jelentette, hogy az Elek Gábor vezette válogatott 2008 után ismét kijutott az olimpiára.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek