EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Kijutottak az olimpiára női pólósaink!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: DBM/Claudio Staccioli/FINA

A trieszti selejtezőtorna szombati elődöntőjében a magyarok 13-10-re nyertek a házigazda olaszok ellen, ezzel kivívták a részvételt a tokiói ötkarikás játékokon.

Úgy tűnik, ezek a napok a magyar csapatsportok történelemkönyvében az aranyoldalakra kerülnek. Amíg férfi kézilabdázóink az egyiptomi világbajnokságon menetelnek, és eddigi száz százalékos teljesítményükkel – öt meccsből öt siker – már negyeddöntősök, addig női pólósaink kivívták a jogot arra, hogy ot legyenek a tokiói olimpián.

Bíró Attila együttese ugyanis hatalmas bravúrt végrehajtva a trieszti selejtezőtorna elődöntőjében 13-10-re nyert a házigazda olaszok ellen, ezzel kivívta részvételét az ötkarikás játékokon. A találkozó legjobbja Keszthelyi Rita volt, aki hat góllal segítette a magyar válogatottat az olimpiai szereplés kivívásához. Ma még a koronát is feltehetik eddigi teljesítményükre női pólósaink, hiszen ma este a torna döntőjében – már egy tét nélküli mérkőzésen – a hollandokkal játszanak.


Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott kapitánya szerint a csapat fejlődése érdekében a hollandok elleni finálét is jó lenne megnyerni     Fotó: waterpolo.huA találkozót követően a helyi szervezők egy jelképes tokiói járatra szóló óriási beszálló kártyát is átnyújtottak a magyar csapatnak. Bíró Attila a találkozót követően az M4 Sportnak adott online interjúban elmondta, a csapat egyetlen pillanatig sem ingott meg, ráadásul bejött az a taktika, hogy nekik esve meg akarták lepni az olaszokat, és ennek sikerességéhez nagyban hozzájárultak Magyari Alda remek védései is.

„Végig bíztam a tanítványaimban, az olaszoknál pedig ki tudtuk venni a játékból a legjobbakat, így azokat lövettük meg, akiket kellett. A finálé? Nos, két felszabadult válogatott presztízs mérkőzésére számítok, amit természetesen szeretnénk megnyerni, mert ez fontos lenne a fejlődés szempontjából” – jelentette ki a boldog szövetségi kapitány.