EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Kiemelt sportversenyek sora érkezik Magyarországra

Sport
10perc.hu/MTI
2 éve
Kiemelt kép: Twitter/MLSZ

Jövőre, a 2021-re halasztott tokiói nyári olimpia évében több kiemelt, kontinentális vagy világversenynek lesz házigazdája Magyarország.

A sort márciusban a birkózók és a női kézilabdázók olimpiai kvalifikációs versenye nyitja Budapesten, illetve Győrben, valamint szintén hazánk ad otthont az öttusázók Világkupa viadalának. Áprilisban a fővárosban rendezik a női teniszezők Fed Kupa-fináléját. Májusban pedig a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője mellett az úszó, szinkronúszó, nyíltvízi és műugró Eb házigazdája lesz Budapest.

Az év egyik fő eseménye, a június-júliusi labdarúgó Európa-bajnokság is részben Magyarországon zajlik majd, a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont, ebből kétszer a magyar válogatott is hazai pályán szerepelhet. Az U21-es korosztály kontinenstornáját is részben Magyarországon rendezik.


Karakas Hedvig (jobbra) az idei Eb-arany után jövőre a júniusi hazai rendezésű világbajnokságon ismét dobogóra állhat      Fotó: IJF


Az egyéni sportágakat tekintve a budapesti cselgáncs-világbajnokság emelkedik ki a sorból, júniusban. Júliusban ismét megrendezik Székesfehérváron a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat, a Forma-1-ben pedig augusztus elsején lesz a magyar futam. de ugyanebben a hónapban a lovastorna-világbajnokságnak és szeptemberben a négyesfogathajtó Európa-bajnokságnak is a magyar főváros ad otthont.