393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kézi-vb: vége a negyeddöntős álmoknak, a dánok kiütötték a magyarokat

10perc.hu
2021. 12. 08.

A magyar női kézilabda-válogatott 30-19-re kikapott Dániától a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének első fordulójában Granollersben, így elszálltak a reális esélyeink a negyeddöntőbe jutásra.

Azzal mindenki tisztában volt, hogy a női kézilabda-világbajnokságon a neheze csak most következik a magyarok számára. Egyrészt az ellenfelek erőssége sem a mi számunkra alakult kedvezően, ráadásul a csoportküzdelmekben egygólos vereséget szenvedtek Golovin Vlagyimir lányai, azaz ha a csapat teljesíteni akarta a szövetség elvárását, a negyeddöntőbe jutást, akkor valamennyi meccsét nyernie kellett volna a középdöntőben.

Például rögtön az elsőt Dánia ellen, hiszen a továbblépési esélyhez muszáj volt a hozott 2 pont mellé odatenni a következő kettőt. Nos, mielőtt nagyon beleélhettük volna magunkat abba, hogy van esélyünk az északiak ellen, rá kellett jönnünk, a fiatal csapatunk még nem tudja elviselni, ha a húzóemberek közül van, aki sérült, van, aki éppen a legfontosabb meccsen nem tudja a legjobbját nyújtani.

A magyar válogatott 18 fős keretéből ezúttal Szemerey Zsófia és Tóvizi Petra maradt ki. Kljuber Katrin a két nappal ezelőtti combizomsérülése ellenére vállalta a játékot, ám szinte végig látszott, amikor pályán volt, hogy nem száz százalékos. A csapat mindössze 15 percig bírta ezúttal, ez idő alatt még vezetett is három góllal, ám a dánok sokkal jobban játszottak, és tizenegy góllal, 30-19-re győzött.


Szöllősi-Zácsik Szandra sem bírt a dánokkal, az átlövő két gólig jutott az északiak ellen    Fotó: MTI/Illyés Tibor


"Nagyon váratlan volt, ami történt. Nem is az eredmény, hanem az, amit a pályán mutattunk. Így nem lehet kézilabdázni. Ez a gladiátorok sportága. Küzdelem, hit és akarat nélkül nagyon nehéz csinálni, és ha ezek közül csak az egyik hiányzik, akkor nem győzelmekről beszélhetünk, csakis vereségekről. A célunk nagyjából elúszott, de van még két mérkőzésünk, amelyeken úgy kellene játszanunk, ahogyan idáig, és nem úgy, ahogyan ma " – nyilatkozta az M4 Sport riporterének Golovin Vlagyimir.

Most mondhatnánk azt, hogy a negyeddöntőbe kerülésre már csak matematikai esély maradt. Pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz a magyarok ellenfele, és ha mindkét meccsüket megnyerik, ugyanakkor az eddig hibátlan németek viszont kikapnak Dél-Koreától és Dániától is, akkor a Németország, Dél-Korea és Magyarország közötti hármas holtverseny akár utóbbi csapatnak is kedvezhet.

Sajnos, túl sok a ha, ráadásul a németek játékát látva – most éppen Kongón léptek át 29-18-ra – szinte elképzelhetetlen, hogy minimum egy pontot ne szereznének a hátralévő két mérkőzésükből. Mindenesetre Korea is begyűjtötte a papírformának megfelelően a két pontot, miután 32-26-ra verték a cseheket.


Vámos Petra amíg bírta erővel, a magyar csapat egyik legjobbja volt, ő három találatot ért el a dánok ellen   Fotó: MTI/Illyés Tibor


Eredmény, középdöntő, 1. forduló, III. csoport

Dánia-Magyarország 30-19 (15-11)

Granollers, v.: D. Loncar, Z. Loncar (horvátok)

Dánia: Reinhardt – Jensen 1, Tranborg, Hojlund 2, Heindahl 2, Anna M. Hansen 5 (1), Pedersen 4, cserék: Sandra Toft (kapus), Haugsted 2, Burgaard 2, Iversen 3, Jörgensen 6 (3), Petersen, Möller 1, Friis 2, Böhme.

Magyarország: Bíró - Márton 1, Vámos 3 (1), Planéta, Bordás 2, Szöllősi-Zácsik 2, Lukács 1, cserék: Szikora (kapus), Klujber, Háfra 2, Kácsor 4 (3), Tóth E. 2, Szabó L., Kovács A. 2, Fodor, Albek.

Németország-Kongó 29-18 (15-7)

Koreai Köztársaság-Csehország 32-26 (20-13)

Az állás: 1. Dánia 6 pont (98-60), 2. Németország 6 (85-63), 3. Koreai Köztársaság 4, 4. Magyarország 2, 5. Csehország 0 (76-95), 6. Kongó 0 (59-99)



Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek