392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kézi-vb: remek magyar bemutatkozás, Szlovákia kipipálva

10perc.hu
2021. 12. 02.
Kézi-vb: remek magyar bemutatkozás, Szlovákia kipipálva

A magyar női kézilabda-válogatott 35-29-re legyőzte a szlovák csapatot a spanyolországi világbajnokság csoportkörének első fordulójában.

Nem a legjobb előjelekkel indult a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság a magyarok számára. Egyrészt gyengült a csapat kapusposzton, hiszen Janurik Kinga covidos lett, így ki sem utazott a vb-re, míg Holanek Zoltán erőnléti edzőnek pedig Párizsban kellett maradnia az olimpiai bajnok franciák elleni edzőmeccsek után.

Spanyolországban Schatzl Nadine PCR-tesztje lett pozitív, ezért a remek formában lévő szélső elkülönítve a szállodai szobájában várja a gyógyulást. Szerencsére a szobatársa, a másik szélső, Lukács Viktória PCR-tesztje negatív lett, de Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány sokáig gondolkodott azon, vajon nevezze-e a szlovákok elleni bemutatkozó csoportmeccsre. Végül nevezte, így Lukács pályára léphetett Szlovákia ellen, Llíriában.

Ugyan egy pillanatra sem volt veszélyben a magyar győzelem, ám bizonyos hibák már az első meccsen is kijöttek a magyar csapatnál. A védekezésük még abszolút nem állt össze – például az októberi Európa-bajnoki selejtezőn nyolc gólig jutott szlovák beálló, Nikoleta Trúnková ezúttal is hatszor eredményes volt –, a kapusok teljesítménye igencsak hagyott kívánnivalót maga után, a statisztikán végül Szikora Melinda tudott a második félidőben javítani.

A mezőnyben is többet változtatott Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, és a csapat a második 30 percben szép lassan bedarálta a szlovákokat. Védekezésben összeállt a Planéta Szimonetta, Szabó Laura duó, támadásban pedig egy 6-0-s sorozattal sikerült meglépni.

A kapitány a végén minden cserejátékosának lehetőséget adott, mindannyian jól szálltak a meccsbe, és magabiztosan megőrizték a különbséget a végéig. A llíriai mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa Klujber Katrin és Háfra Noémi – főképünkön – volt hét-hét góllal, utóbbit választották a mezőny legjobbjának.



A magyar érdekeltségű E csoport első meccsén Németország 31-21-re legyőzte Csehországot csütörtökön a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság csoportkörében. A győzteseknél a Ferencváros német átlövői közül Alicia Stolle három, Emily Bölk két góllal járult hozzá csapata sikeréhez.

A magyarok szombaton Csehországgal, hétfőn Németországgal találkoznak, egyaránt 20.30-tól. A középdöntőbe az első három helyezett kerül, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, E csoport

Magyarország-Szlovákia 35-29 (16-16)

Llíria, 200 néző, jv.: Christiansen, Hesseldal Hansen (dánok)

Magyarország: Bíró - Márton 3, Háfra 7, Vámos 5, Bordás 3, Klujber 7 (2), Lukács 1, cserék: Szikora (kapus), Planéta, Kácsor 2, Szabó L. 1, Tóth E. 3, Fodor, Kovács A. 2, Albek 1, Szemerey.

Szlovákia: Oguntoye – Pócsiková, Lancz 6, Trúnková 7, Rebicová 2, Bujnochova 3, Bízik R. 8 (4), cserék: Medvedová (kapus), Bízik B., Hudák, Bajciová 2, Stefaniková, Holejová 1, Popovcová.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek