EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Kézi-vb: kéznyújtásnyira a bravúrtól, két pontot visz a középdöntőbe a magyar válogatott

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

A magyar női kézilabda-válogatott 25-24-re kikapott Németországtól a spanyolországi világbajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában, a folytatásban Dánia következik szerdán.

Eddig pazarul játszva, két meccsből két győzelemmel – Szlovákiát múlt héten csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re győzték le – várta a csoportdöntőt a magyar női kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon, mégpedig a szintén veretlen Németország ellen.

Egy biztos, csak akkor volt esélye Golovin Vlagyimir csapatának a pont(ok) szerzésére, ha az eddig tapasztalt védekezési hiányosságokat orvosolja, és végre Bíró Blanka is rátalál a formájában a magyar kapuban. Ezúttal Kácsor Gréta és Szemerey Zsófia maradt ki a 18 fős magyar keretből, míg a kapitány a legfontosabb találkozón bizalmat szavazott az eddig betliző Bírónak a kapuban.

Az első félidő a 20-23. percig teljesen rendben volt magyar szemmel, hiszen remekül védekezett a csapat, Bíró hozta a bravúrokat, míg Golovin mester remekül nyúlt bele időkéréseivel a meccsbe, így 3-6-ról 8-7-re is fordított Magyarország. Ám az utolsó tíz percet jobb lett volna elfelejteni, de amikor véget ért az első félidő, a németek 14-9-es előnnyel mehettek az öltözőbe.

Hogy mi történt a magyar öltözőjébe, azt nem tudhatjuk, de amikor kijöttek a lányok a folytatásra, rájuk sem lehetett ismerni. Percek alatt ledolgozták a hátrányukat, és mire a németek magukhoz értek, már 16-16 állt az eredményjelzőn. Ekkor már a szélsőket is foglalkoztatták a magyarok, ezért a német védelemnek nehezebb dolga volt.

Többször volt döntetlen az állás, de az utolsó bő tíz percben újra tanácstalanság látszott a támadásokon, ezt kihasználva Németország ismét ellépett és izgalmas végjátékban megnyerte a meccset – még így is lett volna esély a döntetlenre, de Bíró rosszul indított tíz másodperccel a vége előtt –, így a maximális négy pontot viszi magával a középdöntőbe.


Márton Gréta a magyar válogatott egyik legjobbja volt a németek ellen, négy találatával az egyik legeredményesebb játékosa volt a csapatnak     Fotó: MTI/Illyés Tibor


A magyarok 21 labdaeladással nehezítették meg saját dolgukat – főleg az első félidőben –, és valljuk meg őszintén, ha nem véd Bíró Blanka 37 százalékos hatékonysággal, akkor bizony esély sem lett volna a szoros végeredményre.

A magyarok, így az E csoport második helyén végeztek. A középdöntőben szerdán Dánia, pénteken Kongó, vasárnap pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük, a negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, E csoport

Németország-Magyarország 25-24 (14-9)

Llíria, v.: Álvarez, Bustamante (spanyolok)

Németország: Eckerle – Berger 2, Maidhof 5 (2), Grijseels 4 (1), Schmelzer 5, Bölk 3, Lauenroth 2. Csere: Filter (kapus), Smits 1, Zschocke, Schulze 2, Stolle 1, Kalf, Stockschlader, Petersen.

Magyarország: Bíró - Márton 4, Vámos 4, Háfra 3, Bordás 1, Planéta 1 (1), Lukács 5, cserék: Szikora (kapus), Klujber 2 (2), Albek, Szöllősi-Zácsik 4, Kovács A., Szabó L., Tóth E., Fodor.

Csehország-Szlovákia 24-23 (15-14)

A csoport végeredménye: 1. Németország 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Csehország 2 – továbbjutottak a középdöntőbe, 4. Szlovákia 0