392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kézi-vb: az újabb magyar siker már továbbjutást ér, jön a németek elleni csoportdöntő

10perc.hu
2021. 12. 04.
Kézi-vb: az újabb magyar siker már továbbjutást ér, jön a németek elleni csoportdöntő

A magyar női kézilabda-válogatott középdöntőbe jutott a spanyolországi világbajnokságon, mivel Llíriában, a csoportkör második fordulójában 32-29-re legyőzte Csehországot.

Sokan álomnak tartották azt, amikor a Magyar Kézilabda Szövetség és maga Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány is a negyeddöntőbe várja a női kézilabda-válogatottat a spanyolországi világbajnokságon. Ám azóta fordult  világ, lejátszottak két csoportmeccset, és a Háfra Noémi, valamint a Klujber Katrin vezette magyar csapat két győzelemmel már ott van a középdöntőben.

A 18 fős magyar keretből ezúttal Szöllősi-Zácsik Szandra és Szemerey Zsófia maradt ki. A csapat annak tudatában kezdte a meccset, hogy miután Németország 36-22-re kiütötte a szlovákokat, amennyiben nem kap ki, biztosítja továbbjutását. És nemhogy nem kapott ki, hanem az első találkozóhoz képest javítva a védekezésén 32-29-re legyőzte Csehországot.

"Nehéz hatvan perc volt, nagyon komoly tempóval. Mindkét csapat szinte megállás nélkül vezette a támadásait. A végjátékban kevesebbet hibáztunk, az ellenfelünk hibáit viszont sikerült kihasználni, ennek köszönhetjük a győzelmet" - értékelt Golovin Vlagyimir. A szövetségi kapitány hangsúlyozta, csapata védekezése javult a szlovákok elleni meccs óta, bár a visszarendeződéssel még mindig vannak gondok. Hozzáfűzte, azt gondolta, 29 kapott góllal nem lehet még egyszer nyerni, mégis sikerült.

A mezőny legeredményesebb játékosa 13 lövésből 11 góllal Klujber Katrin volt, akit a meccs legjobbjának is megválasztottak, míg a kapuban Szikora Melinda kilenc védéssel zárt. És ami a lényeg, a magyar csapat két pontot már biztosan visz a középdöntőbe, ám ha hétfőn 20.30-tól rendezett csoportdöntőn Németország ellen dől el, milyen helyzetben kezdheti meg Golovin Vlagyimir gárdája a negyeddöntőért való menetelést.



Eredmény, csoportkör, 2. forduló, E csoport

Magyarország-Csehország 32-29 (17-15)

Llíria, 500 néző, jv.: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)

Magyarország: Szikora - Márton 3, Vámos 3, Bordás 3, Planéta, Háfra 3, Lukács 2, cserék: Klujber 11, Kácsor 4, Szabó L., Tóth E. 2, Kovács A., Fodor, Albek 1, Bíró.

Csehország: Kudlacková – Zachová 4 (3), Hurychová 2, Kordovská 3, Holanová 2, Jerábková 10, Malá 4. Csere: Rezacová (kapus), Mikulasková, Knedlíková 2, Kovárová 2, Strisková, Andrásková, Cholevová.

Németország-Szlovákia 36-22 (17-12)

A csoport állása: 1. Németország 4 pont (67-43) – már továbbjutott, 2. Magyarország 4 (67-58) – már továbbjutott, 3. Csehország 0 (50-63), 4. Szlovákia 0 (51-71)

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek