392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kezdenek a Tokióba pályázó karatésok

10perc.hu
2021. 01. 15.
Kezdenek a Tokióba pályázó karatésok

A hétvégén rendezik meg az év első hazai karate versenyét, a Hayashi Magyar WKF Karate Liga sorozat második fordulóját.

Egy hosszabb szünetet követően immár a karatésok is elkezdik a versenyszezonjukat, hiszen számukra is a tokiói olimpia lesz a fő viadal 2021-ben. A hétvégén megrendezendő újpesti viadalon több, a nyári ötkarikás játékokon való részvételre hajtó magyar karatés is tatamira lép, ugyanúgy, mint az utánpótlás korosztályok versenyzői.

Az olimpiai pontszerző sorozatban a legelőkelőbb helyen álló magyar, az Eb-ezüstérmes, Európa Játékok-bronzérmes Hárspataki Gábor is Újpesten kezdi idei versenyszezonját. Rajta kívül szintén nevezett a versenyre a formagyakorlat versenyszámok két hazai legjobbja, Nagy Botond (főképünkön) és Sterck Laura, a tavaly februári budapesti korosztályos Eb-n az U21-esek mezőnyében diadalmaskodó Baranyi Zsófia, akárcsak Bartha Nikola, Molnár Dániel és György Dániel, akik mindannyian a párizsi olimpiai kvalifikációs tornára és a tokiói részvételre pályáznak.



„Válogatottjaink most hétvégén tehetik meg az első lépéseket, amivel megkezdik a visszatérést a nemzetközi vérkeringésbe. A verseny kapcsán ugyanakkor az is rendkívül fontos a szövetség számára, hogy vigyázzunk minden résztvevő egészségére. A Karate Világszövetség, a WKF a közelmúltban kidolgozott egy protokollt, amely a járványhelyzetben is lehetővé teszi versenyek biztonságos megrendezését. A rendszert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is jóváhagyta, mi pedig tulajdonképpen ezt csináljuk meg itthon kicsiben, és mellette természetesen minden hazai jogszabályi követelménynek megfelelünk" – nyilatkozta Falusi Márton, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke.

Főkép forrása:
Magyar Karate Szakszövetség

További cikkek